Arkaaisia, tunteellisen tarunhohtoisia sävellyksiä esittävä ruotsalainen Arcana on hyvin ainutlaatuinen artisti. Arcanan omaperäinen tyyli vetoaa sekä gootti/darkwave että industrial/neofolk-yleisöihin. Arcana on pitkään ollut Cold Meat Industryn kirkkaimpia tähtiä, mutta vuonna 2003 Arcanan ja CMI:n tiet kuitenkin erosivat. Tästedes Arcanaa julkaissee lähinnä yhtyeen oma levymerkki Erebus Odora.

Projektin sydän on yksi mies, Peter Bjärgö (ent. Pettersson), tosin mukana on aina ollut muitakin muusikoita. Bjärgön tunnerikas, voimakas ja tumman kaunis lauluääni on Arcanan usein keskiaikaisena pidetyn musiikin kantava voima. Alakulttuuripiireissä valtavaa suosiota nauttiva yhtye esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa KMY:n järjestämänä Turun Klubilla 11.9.2004.

Arcanan kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:
Dark Age of Reason CD Cold Meat Industry 1996
Lizbeth MCD (3000 kpl) Cold Meat Industry 1997
Cantar de Procella CD Cold Meat Industry 1997
Isabel MCD (3000 kpl) Cold Meat Industry 2000
...The Last Embrace CD Cold Meat Industry 2000
Body of Sin MCD/7" (3000/1000kpl) Cold Meat Industry 2002
Inner Pale Sun CD Cold Meat Industry 2002
The New Light CD Cyclic Law / Erebus Odora 2004

 

 

BDN


Yksi ruotsalaisen industrialin suurimpia nimiä, Cold Meat-levypomo Roger Karmanikin yhtye Brighter Death Now, tunnetaan myös death industrial-genren uranuurtajana. Alunperin 1980-luvulle BDN oli lyhenne nimestä "Bomb the Day Nursery", mutta sittemmin nimi on muuttunut Brighter Death Now:ksi. Kuolema, mielenvikaisuus ja kieroutuneet seksuaaliperversiot ovat keskeisiä teemoja yhtyeelle, joka on myös tunnettu todella mustasta huumoristaan. BDN:n musiikki itsessään on ehtinyt läpikäydä suuria muutoksia yhtyeen yli kymmenvuotiaan uran aikana. Alkuaikojen hitaammat hautajaistunnelmat ovat siirtyneet yhä aggressiivisempaan ja meluisampaan suuntaan - kehitys joka kulminoitui vuoden 2000 kaoottiseen Obsessis-albumiin, joka voidaan jo hyvin laskea voimaelektroniikaksi. Tämän jälkeen BDN on 1890-LP:llä palannut hiljaisen minimalistisiin tunnelmiin ja aika näyttää mitä tulevaisuus tuo tullessaan BDN:lle. Vaikka BDN ei silloin virallisesti keikkaillutkaan, saatiin Roger Karmanik nähdä riehumassa lavalla Coph Nian ja IRM:in kanssa Turussa TVO:lla 21.9.2002.

 

 

Takaisin

Tärkeimmät julkaisut:
Pain in Progress MC/LP/CD Cold Meat Industry / Unclean Production 1988
Slaughterhouse MC/CD Sound Source / Functional ?
Great Death I-III LP / CD box Cold Meat Industry 1990-1994
Necrose Evangelicum CD Cold Meat Industry 1995
Innerwar LP/CD Cold Meat Industry / Relapse 1996
Greatest Death CD Cold Meat Industry 1998
May All Be Dead DLP / CD Cold Meat Industry 1998/2000
Obsessis CD / LP Cold Meat Industry 2000
1890 LP (800 kpl.) Cold Meat Industry 2001
Why LP (777 kpl.) Jinx 2002

 


Cloama on maineikkaan STROM.ec:n toisen puolikkaan Jasse Tuukin "linjattoman linjakas" projekti, jonka tyyli vaihtelee julkaisusta toiseen. Vaikea termi "death industrial" lienee kuitenkin paras kuvaamaan Cloaman painostavaa, joskus synkän meluisaa, joskus rytmistä ja joskus maisemallisen ambientmaista tyyliä. Sotien kauheudet ja ihmiskunnan tuho kuuluvat Cloaman kuvastoon, mutta ilmaisun tyyli on kaukana moista kuvastoa yleensä hyödyntävistä marssiorkestraaliartisteista. Jo maineikas Cloama kulkee ennemmin Brighter Death Now:n jalanjäljissä, vaikka kovin suoria vertauksia mihinkään suuntaan on vaikeaa tehdä.

Cloama, joka kuuluu eniten kansainvälistä huomiota saaneisiin suomalaisartisteihin alalla, nähdään livenä Turun Klubilla 11.9.2004

Cloaman kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:
Provokaattori 7" (500 kpl.) LSD Organisation 2002
Valkoinen kuolema / Belyi smertz CD split w/Grunt (500 kpl) Freak Animal 2002
Neuroscan Organization LP (400 kpl) Blade Records 2003
 

 

 

 

Grunt


Grunt on Mikko Aspan, joka myös pyörittää Freak Animal-levymerkkiä, terrorisoivan noisen ja voimaelektroniikan välimaastossa liikkuva projekti, jonka aihepiiriin kuuluu lähes mikä tahansa sovinnaisuuden rajoja rikkova. Grunt on ollut aktiivinen vuodesta 1993 ja on siinä ajassa ehtinyt niittää kansainvälistäkin mainetta raalla tyylillään. Sen lisäksi Grunt on uransa aikana ehtinyt tehdä viitisenkymmentä julkaisua eri muodoissa.

Grunt esiintyi yleisön kauhuksi Strom.ec:n kanssa Strength through Darkness-tapahtumassa 10.6.1999 Down by the Laituri-festivaalien yhteydessä.

 

Gruntin kotisivuille

Takaisin

Arvostellut julkaisut:
Europe After Storm CD (489 kpl.) Force Majeure 1998/2000
Terror and Degeneration CD-R Freak Animal 2000
Valkoinen Kuolema - Belyi Smertz CD (split w/Cloama) (500 kpl.) Freak Animal 2002

 


Oulusta kotoisin oleva I.Corax on epäilyksettä Suomen tuleva lupaus dark ambientille. Pohjoisen synkästä luonnosta ja mystiikasta haetut, mestarillisesti luodut äänimaisemat ovat verrattavissa sellaisiin alan taitajiin kuin vaikkapa Inade tai Lustmord. Maagista, vangitsevaa ja synkkää kuvaillee I.Coraxin musiikkia mainiosti. Kunnollisten julkaisujen puute on pitänyt I.Coraxin varsin tuntemattomana nimenä tähän saakka, mutta ensimmäinen kokopitkä tehdaspainettu CD pitäisi ilmestyä Kaos Kontrolilla myöhemmin tänä vuonna.

I.Corax antoi KMY:n 5-vuotisjuhlassa unohtumattoman rituaalisen ambient-esityksen 27.9.2003

I.Coraxin kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:

The Cadaver Pulse I CD-R (60 kpl) Blue Sector 2003
The Cadaver Pulse II CD-R Blue Sector 2003
From gOLDem flesh to silverb ONE CD-R Blue Sector 2003
Kuilu CD-R Blue Sector 2004

 

 

IRM


IRM lukeutuu nuoriin ja lupaaviin ruotsalaisiin voimaelektroniikkayhtyeisiin, jotka ovat viime vuosina tulleet paljon pinnalle. Norrköpingiläisen kaksikon musiikki on yhdistelmä melua, rätinää ja runoutta, yleensä huutamalla esitettynä. Yhtye koostuu Erik Jarlista, joka tekee itse musiikin sekä Martin Bladhista, joka runoilee tekstit ja huutaa. IRMin musiikkiin ja sanoituksiin kuuluu oleellisena aiheena ajatus itsepuhdistuksesta, katarsiksesta kivun ja itsensäleikkelyn sekä kiduttamisen kautta.

IRMin raivokas performanssiesitys nähtiin Turussa TVO:lla lauantaina 21.9.2002.

 

Takaisin

Julkaisut:
Red Album LP (700 kpl.) Cold Meat Industry 1999
Oedipus Dethroned CD Cold Meat Industry 2000
Four Studies for a Crucifixion 10" (700 kpl.) Cold Meat Industry 2002

 


Karjalan Sissit on Eskilstunassa asuvan ruotsinsuomalaisen Markus Pesosen työtä. Pesonen tulkitsee omasta mielestään "oikeaa" kansallisuuttaan sellaisella huumorin ja hartauden sekoituksella, jota vain suomalainen voi täysin ymmärtää, ja osoittaa samalla kunnioitusta sekä Talvisodassa taistelleelle isoisälleen että Ruotsalaiselle industrial-klassikko In Slaughter Nativesille (joka myös omaa suomalaisjuuret). Karjalan Sissien musiikissa sodan kauhuista muistuttavat paukkuvat marssirummut helvetilliset orkesterisoinnut sulavat yhteen hulppeiden hanuriklassikoiden ja vanhojen humppien, sekä räävittömien puhesamplejen kanssa. Mukana vaikuttamassa Karjalan Sissien levyillä on ollut myös Arcanasta ja Sophiasta tuttu Peter Bjärgö (ent. Pettersson).

Karjalan Sissit teki ensi-esiintymisensä Suomen Turussa, TVO:lla lauantaina 27.9.2003 KMY:n 5-vuotisjuhlissa.

Karjalan Sissien kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:
Karjalan Sissit CD/LP (LP 300 kpl) Cold Spring / LP: Svartvintras 2001
Miserere CD Cold Meat Industry 2002
Viinanjuontikoulu 7" (300 kpl) Eternal Soul 2003
Karjalasta kajahtaa CD/LP (LP 500 kpl) Cyclic Law / LP: Eternal Soul 2004

 

 

Megaptera

 


Megaptera oli ruotsalaisen Peter Nyströmin projekti, jonka äärimmäisen synkkä musiikki sai nimityksen death industrial, tyyli jonka tunnettuimpia edustajia on Megapteran lisäksi mm. Brighter Death Now. Megapteran musiikissa yhdistyvät synkeät tunnelmaelementit, konerytmit ja elokuvasamplet. Musiikki pyrkiikin olemaan jonkinlainen soundtrack nykymaailman hulluuteen ja väkivaltaan.. Megaptera lopetti toimintansa vuonna 2001, mutta Peter Nyström jatkaa toisen projektinsa, Negru Vodan kanssa, joka luo varsin samankaltaisia tunnelmia.

Megapterna esiintyi Turussa 31.10.1998 ensimmäisillä Vainajienpäivän Vastaanotoilla yhdessä Candles Burning Bluen ja Niko Skorpion kanssa, ilmeisesti varsin ymmärtämättömälle yleisölle.

 

Megapteran kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:
Songs from the Massive Darkness  LP   (200kpl) Vinyl Attack 1992
Beyond the Shadow CD (999kpl) Art Konkret 1996
Deep Inside LP (500kpl) Slaughter Productions 1997
Beautiful Chaos MCD Fever Pitch Music 1998
Live in Rostock CD (200kpl) Bastet Recordings 1998
The Curse of the Scarecrow CD Release Entertainment 1998
Electronic Underground CD Slaughter Productions 2000
Beyond the Massive Darkness 2CD (2000kpl) Cold Meat Industry 2001

 

 


Tukholmalaisen Mathias Josefsonin yhden miehen projekti. Josefson on aiemmin soittanut mm. ambient-bändi Lykaion Eclipsessa ja rock-yhtye Prestonissa. Venäläisen UFO-havaintopaikan mukaan nimetty Moljebka Pvlse keskittyy erilaisten äänitilojen tekemiseen, käyttäen instrumentteina sekä syntetisaattoreita että vahvasti manipuloitua sähkökitaraa. Tunnistettavimpana tyylillisenä piirteenä on musiikin tarkoituksellinen "kylmyys" ja etäisyys kuulijasta.

Moljebka Pvlse esiintyi Turussa vuoden 1999 Down by the Laituri-festivaalin yhteydessä järjestetyssä Strength Through Darkness-tapahtumassa.

Moljebka Pvlsen kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:
Koan CD  Eibon/PreFeed 1999
"00.09.24" Live in Cleveland CD-R Omakustanne 2000
Sadalmelik CD (1000 kpl.) Cold Meat Industry 2002
Duhka CD (300 kpl.) Isoramara 2003
Tamon CD Segerhuva 2004

 

 

Negru Pvlse


Negru Pvlse on Peter Nyströmin (Negru Voda, ent. Megaptera) ja Mathias Josefsonin (Moljebka Pvlse) yhteistyöprojekti. Negru Pvlse ei seuraa mitään konseptia tai imagoa vaan on äänimatkaa jossa edellämainittujen artistien tyylit sekoittuvat synergian toiveessa. Tyyli on Moljebka Pvlsen leijailevan abstraktiuden ja Negru Vodan konkreettisuuden kohtaaminen jossa on mukana reilusti improvisaatiota ja kenttänauhoituksia.

Aiemminkin KMY:n tapahtumissa esiintyneet Josefson ja Nyström tekivät arvostusta saaneen yhteisprojektinsa ensimmäisen live-esiintymisen Turun TVO:lla 8.5.2004.

Katso myös:

Moljebka Pvlse
Megaptera


Takaisin

Julkaisut:
Madeira CD  Old Europa Cafe 2003

 

 


Riihimäkeläinen Nest on kaksikko, joka luo tarunomaisia tunnelmia, hakien inspiraatiota luonnosta, metsistä ja tarustosta. Luontoäänet ja syntikat luovat musiikille lempeän taustan mutta pääosassa ovat vanhan kalevalaisen soittimen, kanteleen, luomat sävelet. Todella kauniisti sointuva kannel luo Nestille omintakeisen ja arvokkaan soundin joka vie mielen syvälle metsien ja järvien rauhallisuuteen. Yhtyeen säveltäjän Aslak Tolosen kuvataide kulkee käsi kädessa musiikin kanssa.

Nest esiintyi ensimmäistä kertaa livenä Turun Shadow Barissa 8.2.2003 Tenhin kanssa.


Nestin kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:
Woodsmoke CD Corvus Records 2002

 


Niko Skorpio on Some Place Else -levymerkin taustalla toimiva artisti/tuottaja. "Sick-hop, dark ambient, illbient, elektro madness, cruel dub..." Musiikki pakenee määritelmiä, mutta ilmenee tilanteesta ja ympäristöstä riippuen yleensä elektronisena, surrealistisena, maagisena.

niko

Niko Scorpion kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:
Grey Bloom 12" Some Place Else 1998
Delta Amoeba CD EP Some Place Else 2000
ChAmber MooSick CDr EP Some Place Else 2001
Stainway to Heaven CDr EP Some Place Else 2002


Ordo


Ordo Rosarius Equilibrio, aikaisemmin pelkkä Ordo Equilibrio, on Tukholmalaisen Tomas Petterssonin varsin tunnetuksi noussut bändi jolla on vahva ideologinen puoli. Ordon musiikki on vaihtelevaa äänimaailmaltaan mutta lähes jokaisella kappaleella on kuultavissa monotonisen rauhallisia melodioita akustisella kitaralla soitettuna sekä Tomas julistamassa hedonistiska sanomaa. Teemat vaihtelevat mutta dominoivia teemoja ovat erityisesti uskonto ja seksuaalisuus. Vaikutteita voi havaita ainakin Crowleysta, LaVey:sta ja Nietzschestä. Musiikillisia vaikutteita ovat ilmeisesti lähinnä Death in June ja NON/Boyd Rice mutta Ordon musiikki on hyvin omanlaistaan, eikä kovin samankuuloisia artisteja oikeastaan ole.

Ordo esiintyi Turussa vuonna 1998 jolloin nimi "Ordo Equilibrio" oli vielä ajankohtainen. Tämä oli ensimmäinen KMY:n järjestämä tapahtuma. Yhtyeen nimenmuutos, sekä samalla hienoinen linjanmuutos tapahtui vuonna 2000. Tuolloin naisvokalisti Chelsea Krook lähti yhtyeestä, tilalle tuli Rose-Marie Larsen ja myös lisänimi "Rosarius".

Ordo Rosarius Equilibrion kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:
Reaping the Fallen... the First Harvest CD Cold Meat Industry 1995
The Triumph of Light... and Thy Thirteen Shadows of Love CD Cold Meat Industry 1997
I4I kuva-7" (1414 kpl) Cold Meat Industry 1998
Conquest, Love and Self-Perseverance CD Cold Meat Industry 1998
Make Love, and War (the Wedlock of Roses) CD Cold Meat Industry 2000
Make Love, and War (the Wedlock of Equilibrium) CD/tupla-LP(jossa molemmat Make Love, and War-levyt) Cold Meat Industry

2001

Cocktails, Carnage, Crucifixion and Pornography CD Cold Meat Industry 2003

 

protagonist.gif (4967 bytes)


Magnus Sundströmin, joka on myös vaikuttanut mm. Megapterassa, projekti the Protagonist on julkaissut vasta yhden levyn mutta tunnetaan silti yhtenä neoklassisen musiikin johtotähtinä. Paljon oikeita soittimia hyödyntävässä melodisen eeppisessä musiikissa ovat mm. viulut ja sellot tärkeässä osassa. Inspiraation lähteenä toimii lähinnä kirjallisuus ja taide, ja Protagonist ottaa myös etäisyyttä fasismin kanssa flirttailusta, joka neo-orkestraalimusiikissa on varsin yleistä.

The Protagonist esiintyi livenä Turussa 6.2.1999, yhdessä Sophian ja Entwinen kanssa.

The Protagonistin kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:
A Rebours CD Cold Meat Industry 1998

 

Sephiroth

Sephiroth kuuluu Cold Meat Industry-yhtiön uudempiin artisteihin ja soittaa dark ambientia jossa on vahvoja etnovaikutteita. Projektin takana on mies nimeltään Ulf Söderberg, joka on myös julkaissut pari levyä omalla nimellään (jotka ovat varsin samanlaista tavaraa kuin Sephiroth). Musiikkiinsa mies hakee inspiraatiota matkailemalla erilaisiin hylättyihin maailman kolkkiin katselemaan muinaisten kadonneiden kulttuurien raunioita ja jäänteitä. Sephirothin musiikki toimiikin hyvänä matkana unohdettuihin aikoihin ja paikkoihin ja ihmisyyden primitiiviseen alkuperään. Tunnusomaista Sephirothille ovat intensiiviset ja voimakkaat rytmikkäät rummutusosuudet jotka vuorottelevat hiljaisen ambientin kanssa.

Sephiroth esiintyi Turussa Vainajienpäivän vastaanotolla 1999, joka oli myös Sephirothin ensimmäinen live-esiintyminen.

Sephirothin kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:
Cathedron CD Cold Meat Industry 1999

 

Sine Nomine

Sine Nomine tai Sin(e)^n on turkulainen yhden miehen kokeellinen ambientprojekti joka käsittelee luonnon ja synteettisen maailman kohtaamista sekä psyykkeen äärirajoja. Muun muassa Avaruusromua radio-ohjelman ja Aphex Twinin vaikutuksesta alkunsa saanut musiikki, joka ensimmäisellä levyllä koostuu hyvästä yhdistelmästä synkkää ambientia ja kevyitä konerytmejä, on tekijänsä mukaan tarkoitettu lähinnä taustamusiikiksi esimerkiksi rentoutusharjoituksille tai nukkumiselle.

Sine Nomine esitti "taustamusiikiaan" ensimmäistä kerta livenä Negru Pvlsen kanssa 8.5.2004 Turun TVO:lla.

 

Takaisin

Julkaisut:
Amenia Amanitas CD-R Some Place Else 2002
The Birds of Hereafter CD-R Gemina Stella 2004

 

 

sophialogo.gif (2462 bytes)

Peter Pettersson, mies Sophian takana, tunnetaan paremmin suositusta projektistaan Arcanasta. Arcanaan kohdistunut suosio ja yleisön ennakko-odotukset luovat kuitenkin painetta ja rajoittavat taiteellisia vapauksia, jonka vuoksi Pettersson perusti Sophian, projektin jossa hänellä on vapaammat kädet. Sophian musiikki on huomattavasti Arcanasta väkivaltaisempaa ja rankempaa eikä sillä ole aikomuksenakaan kosiskella yleisöä. Sophian musiikki onkin kehittynyt varsin paljon lyhyen ajan sisällä mutta onnistunut silti pitämään tietyn peruslinjan, joka perustuu lyömäsoittimiin ja väkivaltaisen hakkaaviin rytmeihin.

Sophia on esiintynyt kaksi kertaa Turussa: Ensin vuonna 1999 The Protagonistin lämmittelijänä, joka myös oli Sophian ensimmäinen live-esiintyminen koskaan. Tällä keikalla musiikki ei vielä juurikaan poikennut Arcanasta. Toisella kerralla Winterflame-tapahtumassa 2002 Sophia, joka välillä oli ehtinyt tulla varsin kuuluisaksi, oli pääesiintyjänä ja soitti edelliskertaan verrattuna hyvinkin raskasta materiaalia.

Sophian kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:
Sophia CD Cold Meat Industry 2000
Aus der Welt 10" (1000 kpl) Erebus Odora 2001
Herbstwerk CD (3000 kpl sis. Aus Der Welt- mini-CD:n) Cold Meat Industry 2001
Death, Dumb and Blind kuva-7" (500 kpl) Erebus Odora 2001
The Seduction of Madness MCD (2000 kpl) Cold Meat Industry 2002
Spite CD Cold Meat Industry 2002
Deconstruction of the World LP (500 kpl) Cyclic Law 2003

 

 

STROM.EC


Strom.ec on Joensuussa toimiva voimaelektroniikkaa ja industrialia tekevä projekti joka on nopeasti tullut maailmalla tunnetuksi yhtenä alan laadukkaimmista edustajista. Stromin musiikki ei rajoitu pelkkään aggressiiviseen huutovoimaelektroniikkaan vaan käyttää joukossa paljon erilaisia elementtejä mm. ambientista ja jopa tanssittavammsta elektronisesta musiikista.

Strom.ec esiintyi Turussa 18.9.1999 KMY:n vuosipäiväseremonian pääartistina, sekä aiemmin samana vuonna Strength Through Darkness-tapahtumassa yhteistyössä Gruntin kanssa.

 

Strom.ec:n kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:
Dogs of Total Order CD (500 kpl) Freak Animal 2000
Glass Cage 7" (300 kpl) Kaos Kontrol 2000
Split with Irikarah 12" (300kpl) Freak Animal 2002
The Neural Architect CD (1000kpl) Malignant 2002
Laboratorio Suomi Live-CD (500 kpl) Freak Animal 2003

 

 

 

TENHI


Melankolista kansallisromanttista akustista musiikkia suomenkielisin lyyrikoin esittävä Tenhi on, mielenkiintoista kyllä, saanut varsin suurta tunnustusta ainakin Saksassa, mutta jäänyt kovin pienelle huomiolle kotimaassaan Suomessa. Yhtyeen musiikki kulkee tyylillisesti jossain progen ja folkin välimaastossa - kappaleiden aiheet ja tunnelmat saavat innoituksensa Suomen taianomaisista metsistä ja järvistä mutta itse sävellysten monimutkaisuus ja progressiivisuus on aivan omaa luokkaansa. Monet kappaleet muistuttavat jopa klassista musiikkia, mutta samalla myös joukkoon on sekoitettu paljon kansanmusiikillisia vaikutteita. Usvaisia tunnelmia luodaan pääasiassa akustisen kitaran, huilun, jousien ja pianon voimin ja säestykset saavat paikoitellen lisämaustettä mm. digderidoosta ja munniharpusta - kaikki todella taidokkaasti soitettuna. Tenhin herkät tunnelmat, kappalaiden progemaiset rakenteet sekä soitto- ja sävellystaito asettavat yhtyeen aivan eri genreen kuin Death in Junen vanavedessä kulkevat neofolk-aktit.

Tenhi esiintyi Turun Music Bar Shadow:ssa lauantaina 8.2.2003.

 

Tenhin kotisivuille

Takaisin

Julkaisut:
Hallavedet MCD Prophecy Productions 1998
Kauan CD Prophecy Productions 1999
Airut:Ciwi MCD Prophecy Productions 2001
Väre CD Prophecy Productions / Sangreal Media (Suomen julkaisu, 1000 kpl.) 2002

 

 

Victoria


Victoria on Peter Petterssonin (Arcana, Sophia) ja Tomas Petterssonin (Ordo Rosarius Equilibrio) lyhytikäiseksi jäänyt yhteisprojekti jota alunperin lähdettiin tekemään enemmän tai vähemmän huvin vuoksi, minkä huomaa kaksikon materiaalista. Joissain kappaleissa Arcana ja ORE-vaikutteet ovat selkeästi esillä mutta erilaisia groove- ja country-vaikutteita löytyy myös runsaasti.

Yksi hajonneen Victorian harvoiksi jääneistä live-esiintymisistä nähtiin Turun TVO:lla 9.2.2002.

Takaisin

Julkaisut:
Homo Rattus 7"  (800 kpl) Erebus Odora 2001