STROM.ec - The Neural Architect

The Neural Architect on Joensuun johtavan voimaelektroniikkanimen, STROM.ec:n toisen kokopitkän nimi, joka pitkän odotuksen jälkeen on julkaistu amerikkalaisen Malignant-levymerkin sivulinjalla, Black Plaguella. Odotus ei ole ollut turhaa, sillä tämä levy on genrelleen juuri sellainen helmi, mikä taatusti auttaa asettamaan Suomea maailmankartalle.

 

Artisti: STROM.ec
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Malignant/Black Plague
Julkaisuvuosi:
2002
Painos: 1000 kpl.
Kokonaiskesto: 60:02
Kappaleita: 10

Tyylillisesti levyä ei enää missään nimessä voi kuvailla pelkäksi voimaelektroniikaksi tai death industriaaliksi, vaan kyseessä on raikkaana pysyvä sekoitus elektronisen industriaalin eri ainesosia - puhesampleja, rummutusta, ambientia sekä tietenkin jyskyttävää meteliä ja huutoa. Jo aikaisempi Glass Cage-sinkku antoi hieman osviittaa tyylin suhteen. Virkistävää on myös se, että tässä ei liikuta tyypillisen industriaalin tehdasmaisen raskaissa jylläävissä ja kolisevissa äänimaailmoissa, vaan enemmänkin modernin elektroniikan kliinisen surinan, sirinän ja rätinän tehokkaassa maailmassa, jossa rytmit ovat armottoman tarkkoja ja ihmislihan heikkoudelle ei tilaa anneta. Ehdoton hittibiisi on eeppinen Hermoston arkkitehti, jossa humiseva ambient, rytmikkäät koneäänet ja raivokaana jylläävä meteli ja huudot on yhdistetty mitä loistavimmaksi kokonaisuudeksi. Kappale voisi kelvata vaikka tanssilattialle ja joukosta löytyy muitakin liikkeelle pistäviä rytmihirviöitä, vaikka ne eivät kykene kilpailemaan Hermoston arkkitehdin nerokkuuden kanssa.

Kaiken kaikkiaan The Neural Architect on mukaansatempaisevan rytmikäs, energinen (lähes pirteä), ja samalla armoton levyllinen meluisaa teollisuusmusiikkia joka lukeutuu kotimaan ehdottomaan huippuun ja voitaneen laskea kansainvälisestikin genrensä ykkösluokkaan.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot