Brighter Death Now - Why

Roger Karmanik julkaisee vielä nykyäänkin uutta materiaalia melko tasaisin väliajoin. Edelliset Brighter Death Now:n levyt ovat olleet mielestäni pienoisia pettymyksiä, ja odotinkin mielenkiinnolla käsissäni olevaa kahden biisin Why 12":sta, joka on ehtinyt niittää itselleen jo kehuja.

 

Artisti: Brighter Death Now
Formaatti: 12"
Levy-yhtiö: Jinx
Julkaisuvuosi: 2002

Painos: 777 kpl.
Kappaleita: 2

Nimibiisi Why on pitkästä aikaa hieman jollain tapaa meluisampaa materiaalia kuin bändin muu tuotanto. Kappaleessa ei ole mitään järkevää rytmiä tai rakennetta, vaikka taustalla toistuukin koko biisin ajan matala, kiertävä looppi. Päähuomion vie Rogerin runsaasti kaiutettu huuto ja melko pintaan miksatut erilaiset surinat ja kitinät. Kääntöpuolen Never Again! on tehty periaatteessa samaan tyyliin kuin Why, taustalla junnaa yksinkertainen pulputus, jonka päällä on elektronista kitinää ja huudoksi tunnistettavaa melua. Never Againissa eri elementit kuitenkin erottuvat paremmin toisistaan ja sen vuoksi se onkin edellistä onnistuneempi tekele.

Why jää Brighter Death Now:n parhaimmista päivistä melko kauas. Klassikoksi levystä ei ole, vaikka päihittääkin edelliset kaksi BDN-levyä. Lopuksi vielä anekdootti: ei liene ihan sattuma, että sekä levyn että molempien kappaleiden nimet ovat mitä ovat. Muistini kertoo, että Why ja Never Again olivat myös englantilaisen punk-yhtye Dischargen levyjä ja Dischargen vaikutus onkin aistittavissa Brigter Death Now:n kansitaiteesta.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot