Window Blinds - Harm ep

Harm on hyvin outo, melodinen kokonaisuus, joka kiehtoo vaikka sen palaset eivät aivan asetukaan linjaan. Tai ehkä juuri siksi. Yhtyeen omien sanojen mukaan sen inspiraationa on mm. Goblin, mutta kauhumusiikkimaisuus on edellisestä kiekosta (Chimera, 2012) poiketen selvästi enemmän taka-alalla.

Artisti: Window Blinds
Formaatti:
CD-R
Levy-yhtiö: Ski Star Productions
Julkaisuvuosi: 2014
Kokoinaiskesto: 19:23
Kappaleita:
6

Itselleni tulee lähinnä mieleen Ektroverde, sekä jazz-henkisen kone-pulppuavuuden että kappalerakenteiden kautta. Tämä ei ole ollenkaan huono asia: Window Blindsin musiikissa on jotakin ovelan freesiä, vaikka sen epätasaisuus ja hetkittäinen paikallaanjankkaavuus hiukan ärsyttävätkin.

Hauska makupala, jossa on vielä selvää hiomisen varaa, mutta joka kuitenkin viihdyttää ja kiehtoo sopivalla yhdistelmällään kornia ja kekseliästä.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Harm is a very weird, melodic whole, that fascinates even though its pieces do not fall totally in line together. Or, perhaps, precisely because of that. According to their own words, the duo is particularly inspired by e.g., Goblin, but the horror-music feel is much less prominent than on the previous Chimera (2012). I am most reminded of Ektroverde, due to both jazz-spirited machine bubbles and the song structures themselves. This is not a bad thing: Window Blinds has something cleverly fresh in their music, even as its changes and occasional over-repetitiveness sometimes irritate.

A nice snack, which still could have used some polishing, yet nevertheless entertains and fascinates, through its combination of the corny and the innovative.

Jiituomas