Visions - Lapse

 

Visionsin nimen takaa löytyy Cyclic Law -yhtiötä pyörittävä Frédéric Arbour. Tämän debyyttialbumin tyylilajina on melodinen synkkä ambient, sellainen joka on suurimmalle osalle tunnettua erityisesti Raison D'etren kaltaisten artistien kautta. Visions on kuitenkin tämän kapean genren sisällä varsin omaperäinen (siinä määrin kuin se yleensäkään on enää mahdollista) ja nautittavaa kuunneltavaa. Rakenteet toimivat hyvin, samoin dronejen käyttö.

Artisti: Visions
Formaatti:
CD
Levy-yhtiö: Cyclic Law
Julkaisuvuosi: 2005
Kokonaiskesto: 56:00
Kappaleita: 7


Vokaaleja tai tunnistettavia sampleja ei ole lainkaan, mikä on selkeästi tässä tapauksessa plussaa. Kaikki koostuu tällä tavoin yhdistyvistä melodioista, ei kikkailusta palasilla. Lapse ei missään tapauksessa ole sellainen klassikkoalbumi, joka tullaan muistamaan vielä vuosien päästä merkkiteoksena. Sen sijaan se on "vain" oikein hyvää haikeaa perusambientia, jota on mukava kuunnella. Se on kaunis niin ulkoisesti kuin musiikillisestikin, helposti lähestyttävä mutta ei yksinkertainen, ja toimii sekä taustalla että keskittyneessä kuuntelussa. Siinä on hyvä yhdistelmä tuttuja elementtejä ja omia lisäyksiä. Suurin ongelma onkin ulkopuolinen, eli se miten paljon tällaista musiikkia on jo tehty. Mukava täydennys Lapse joka tapauksessa on kenen tahansa melodisesta ambientista pitävän ihmisen kokoelmaan, ja yksi niitä levyjä josta tutustuminen tähän alaan kannattanee jatkossa aloittaa.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Behind the name Visions one finds Frédéric Arbour, the man running Cyclic Law. This debut album contains melodic dark ambient of the kind mostly known through the works of artists like Raison D'etre. Visions is, however, quite original within this limited genre (as far as such is possible these days), and an enjoyable listen. The structures work well, as does the use of drones. There are neither vocals nor recognizable samples, which in this case is a good thing. Thus everything is made out of combining melodies, not trick-playing with obvious elements.

Lapse is by no means a classic that will be remembered as something special years from now. Instead, it is "just" very good melancholic common ambient that is very pleasing to the ear. It is beautiful in both packaging and music, easy to approach yet not simple, and works both for intense listening and as background music. It contains a good mix of familiar parts and innovative additions. The sole real problem comes from without: much music of this kind has already been made. Lapse is nevertheless a good addition to the collections of friends of melodic dark ambient, and a recommendable starting point in the future for those interested in getting to know what the genre is about.

Jiituomas