Verde - Legenda

Porilainen Verde on artisti jota kunnioitan hyvästä kokeellisuudesta ja oikeasta tekemisen asenteesta, mutta jonka teokset kuitenkin vain harvoin todella vetoavat minuun esteettisesti. Legenda on Verden toinen CD-albumi ja ties kuinka mones kokopitkä. Levy on pakattu todella tyylikkääseen tummaan digipakkiin jota koristaa etupuolella punainen ja takapuolella vihreä Ufox.

 

Artisti: Verde
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: MIR / Zum Teufel / Ruma puulaaki
Julkaisuvuosi: 200
6
Kesto: 78:37

Kappaleita: 9

Legendalla kuullaan laajaa tyylien kirjoa, kuten Verdellä yleensäkin. Tyylien välisessä sulavuudessa on kuitenkin tapahtunut paljon hioutumista niin että kokonaisvaikutelma ei ole enää ollenkaan hajanainen. Soitinimprovisaatiot, villit elektroniset maisemoinnit (jotka ovat omaan makuuni Verdeä parhaimmillaan) ja jazzahtava musisointi sulavat kohtalaisen saumattomasti yhteen tällä levyllä. Päämäärättömältä tuntuvat soitinrenkutukset kuten kappaleen Thyratron loppupuoliskon kitara"riffittely" ärsyttävät minua siinä missä ennenkin, mutta toisaalta esimerkiksi Reflex Klystron onnistuu avaamaan levyn todella tyylikkäästi sähköisen psykedeelisillä maisemillaan. Myös Verdellä lähes tavaramerkkinä toimivat lasten äänet on saatu hienosti sulautettu musiikkiin kappaleella Triode Heptode Converter. Viimeisellä raidalla Einweggleichrichterröhre muuten sekavat soitinimprovisaatiot on hienosti tasapainotettu bassokompilla.

Legenda on oikein onnistunut ja ennen kaikkea onnistuneen tasapainoinen musiikillinen trippi artistilta joka tunnetusti ei pelkää rikkoa rajoja. Kokonaisuutena tämä on omaan mieleeni Verden paras teos, jolta ei tosin löydy aivan saman tasoisia raitoja kuin Verden parhaat meluisat droneilut.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot