Valefor - Invokation of Forneus

Rytmistä voimaelektroniikkaa, tekijöinään Michael Ford ja Shanna LeJeune, jotka molemmat tunnetaan myös lukuisista muista projekteista (mm. Black Funeral, Psychonaut). Teemana on paketoinnista ja nimistä päätellen jälleen ritualistinen okkultismi, mutta lähinnä Fordin örinäksi ja/tai huudoksi jäävät vokaalit eivät juurikaan kuulijalle sisällön osalta avaudu. tahti on kuitenkin hukma, ja tempaa mukaansa. Erityisesti levyn avaava Fenrir onnistuu tässä mainiosti.

 

Artisti: Valefor
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Memento Mori/Dark Vinyl
Julkaisuvuosi: 1998.
Kokonaiskesto: 49:07
Kappaleita: 8

Mukana on myös mielenkiintoista yhdistelmää perinteisestä goottirockista ja rätinästä (Progression of Aiwass), sekä MZ.412:n vahvasti mieleen tuovaa rituaali-industrialia (Invokation ov Forneus). Raa'alla tavalla hypnoottinen tunnelma särkyy kuulijan harmiksi puolessa välissä, kun vuoroon tulee yhtyeen Bauhaus-
tribuutikseen nimittämä Undead, joka on vain tylsä kymmenminuuttinen yhdistelmä rumpukonetta, junnavaa kitaraa ja epävireistä laulua. Yksi huti ei kuitenkaan hyvää kokonaisuutta pilaa, ja vaikka levy ei ehkä edustakaan lajityyppinsä terävintä kärkeä on se toki omistamisen arvoinen. Erityisesti suosittelen sitä niille, jotka pettyivät bändin debyyttilevyyn, minimalistiseen Death Magick:iin.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot