Umbra - Ater

Ater on Umbra-nimisen puolalaisen projektin debyyttilevy, joka menee samaan lokeroon kuin vaikkapa edesmennyt norjalainen Aghast. Eli aavemaista ja synkkää tunnelmamusiikkia, jota tuottaa noita nimeltä Eliza, joka myös käyttää reippaasti noitamaista ääntään.

 

Artisti: Umbra
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Fluttering Dragon
Julkaisuvuosi: 1999
Kokonaiskesto: 40:22
Kappaleita: 9

Levy on jaettu yhdeksään kappaleeseen, jotka muodostavat jonkinlaisen ihmissielun pahuuteen lankeamisesta kertovan tarinan. CD:n avaa kappale nimeltään Evil Rules, joka on juuri niin korni kuin nimestä voi päätellä. Hämyinen huminatausta on ihan OK, mutta päällimmäisenä kuiskiva, kihisevä ja nariseva ah-niin-paha noita-akka pilaa kappaleen olemalla täysin teennäinen ja naurettava. Ensimmäinen kappale näyttääkin varsin hyvin tien loppulevylle. Erityisen raivostuttavaa on se, että monen kappaleen tastoista saisi varsin hyviä ambient/orkestraalikappaleita mutta aina läsnäoleva liioitellun tekosynkkiä runoja kuiskiva naisääni onnistuu pilaamaan ne täysin. Joinain poikkeuksina voitaneen mainita kappale No Sun jossa on harvinaisen hyvät pianot ja hieman vähemmän häiritsevät vokaalit sekä päätöskappale Din jossa on mahtipontiset orkestraalitaustat ja miesvokaalit, jotka eivät ole aivan yhtä kornit. Joskus myös ääneen voi hetkeksi turtua ja pienellä mielikuvituksella saada sen kuulostamaan jopa hieman Ordo Equilibrion ensimmäiseltä levyltä.

Lyhyesti sanottuna - jos haluat ostaa hyvää tämän tyylistä synkkää noitamusiikkia voin lämpimästi suositella vaikkapa Aghastia tai Shinjuku Thiefiä. Tai oikeastaan mitä tahansa muuta kuin Umbraa.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot