Troum - AIWS


AIWS on kokoelma erikseen tehtyjä Troumin kappaleita vuosilta 2002-2005. Sen koko sisältö olisi välittömästi tunnistettavissa tekijöidensä musiikiksi, niin selvästi kaikki Troumille tyypilliset piirteet ovat läsnä. Vallitsevana asiana kautta linjan on kitarapohjainen ambient, jossa on surumieliset sävyt ja paljon hyvällä tavalla maalailevuutta. Jos raitoja vertaa tietoisesti toisiinsa, niiden väliset erot huomaa. Mutta taustalla AIWS soljuu ohitse yhtenä kauniina mattona, joka ei jätä jälkeensä suuria muistikuvia.

Artisti: Troum
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Transgredient
Julkaisuvuosi: 2007
Kokonaiskesto: 49:25
Kappaleita: 9


Se ei ole yhtä vahva kuin yksikään Tjukurrpa-trilogian levyistä, mutta on se silti erittäin kaunis. Kyseessä ei ole missään tapauksessa Troumin paras levy. Tästäkin huolimatta se on ollut se yhtyeen albumeista, jota olen kuunnellut selvästi eniten, jo näin lyhyessä ajassa. Erittäin hyvää ambientia ainakin arkikäyttöön, siis, vaikka ei olekaan intensiivikuunneltavaa tavaraa.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

AIWS is a collection of individual Troum tracks from 2002-2005. All that it contains would be instantly recognizable as the artists' work, as all of the things typical of Troum are strongly present. The dominant style all the way is a guitar-based ambient, with sorrowful tones and lots of pleasant soundscaping. If you compare the tracks, there is a definite difference between them. But as a background AIWS flows by as a single, lovely stream that leaves no significant memories. It is not as powerful as any of the Tjukurrpa albums, but it is very beautiful nevertheless. We are not dealing with Troum's finest work here, yet it's the one of their albums that I've even in this short period of time listened to the most. So at the very least it's very fine ambient for daily use, even if it's not something for constant intensive listening.

Jiituomas