Tribe of Circle - The Advent of Redemption

Ranska ei ole tunnettu kovinkaan suurena industrial-maana mutta kun tilannetta alkaa katsomaan tarkemmin niin sieltäkin kyllä löytyy aika paljon nimiä, joiden joukkoon mahtuu erittäin laadukkaitakin artisteja. Yksi varsin tuore ja tunnustusta saanut ranskalainen artisti on neoklassisen genren edustaja Tribe of Circle, jonka Albin Julius on "löytänyt" ja tuonut esille.

 

Artisti: Tribe of Circle
Formaatti: CD
Levy-yhtiö:WKN/Hau Ruck!
Julkaisuvuosi: 2001
Kokonaiskesto: 52:30
Kappaleita: 9

Sinällään Tribe of Circle ei kykene tarjoamaan mitään uutta tai innovatiivista, sillä levyä kuunnellessa pää täyttyy nimillä joilta ToC kuulostaa ja musiikkia on itseasiassa vaikeaa kuvailla ilman näitä vertauskuvia. In Slaughter Natives, the Protagonist, Sophia, the Moon Lay Hidden Beneath a Cloud, Deutsch Nepal sekä tietenkin Der Blutharsch tulevat ensimmäisinä mieleen. Mutta vaikka ToC valmistaa musiikkinsa samoilla mausteilla kuin edellämainitut niin yhdistelmä on erilainen ja itseasiassa erittäin nautittava. Esimerkiksi In Slaughter Nativesin synkkyys on saatu yhdistettyä Deutsch Nepal -maisiin hypnoottisiin rytmeihin ja Der Blutharschin historiallisten samplejen käyttöön (kuitenkin ilman DB:lle ominaista "kokoonkursitulta" kuulostavaa soundia) varsin saumattomasti.

Eli toisin sanottuna Tribe of Circle soittaa neoklassista ja sotaisaa musiikkia jossa kuullaan myös paljon kirkonkelloja, munkkikuoroja ja mielenkiintoisia sampleja hyvin synkällä otteella. Ja lopputulos on erittäin laadukas. Kappaleilla on omat tunnelmansa ja sisältävät riittävästi vaihtelua. Vain muutamassa paikassa toistot käyvät pitkästyttäviksi. Neloskappaleella Psalms of Repentance kuuluu selkeänä myös Albin Juliuksen kädenjälki. Kappaleiden nimet ovat usein mytologisia (indoeurooppalaisittain tietenkin), kuten vaikka The Aryan Christ tai Yggdrasil's Downfall. Mitään ideologista sanomaa Tribe of Circlellä ei kuitenkaan taida olla.

The Advent of Redemption on kyllä ehdottoman kannattava hankinta ja uskaltaisin jopa sanoa että Tribe of Circle asettuu vaivatta genrensä parhaimpien artistien joukkoon. Laadukas, voimakastunnelmainen ja helposti avautuva levy, jota voin lämpimästi suositella myös alaan tutustuville.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot