Toroidh - Those Who Do Not Remember the Past Are Condemned to Repeat It

MZ.412-jehu Nordvargrin uusin kunnianhimoisempi projekti Toroidh on taas uusi natsiteemainen projekti lukuisten muiden joukossa. Toroidh ottaa häpeilemättä vaikutteita eritoten Der Blutharschilta mutta uutta Toroidhilla tässä genressä on hiljaisen ambientmainen toteutus.

 

Artisti: Toroidh
Formaatti: CD/LP
Levy-yhtiö: 205 Recordings
Julkaisuvuosi: 2001
Kokonaiskesto: 60:20
Painos: 1000/300
Kappaleita:
9

Kappaleet ovat hiljaa leijuvia, utuisia, unenomaisia ja monotonisia, mutta samalla militantteja. Samplattua Hitleriä (joka on varmaan alan yleisin soitin) kuuluu lähes joka kappaleella. Monet kappaleet rakentuvat jonkun monotonisen junnaavan teeman päälle, ja vain taustaäänissä tapahtuu kehitystä - resepti joka toimii joissain kappaleissa, esimerkiksi kappaleessa 2 (ilmeisest Blutharschin perinteitä kunnioittaen kappaleilla ei ole erisnimiä), jonka pääteema on sotilassaappaiden rytmikäs marssi, kun taas vaikkapa ensimmäisessa valssikappaleessa se on vain puhtaasti ärsyttävää.

Yleisesti ottaen Toroidhin tyyli on vähän hutera - paikoittain unenomaiset 30-luvun Saksan äänimaailmat toimivat kuin menneisyyden painajainen, mutta monessa kohtaa levy kuulostaa vain siltä, kuin jossain kukkulan takana olisi lopenuupunut puhallinorkesteri joka väsyneenä koettaa rimpuilla itsensä kappaleen viimeisten sointujen läpi, vaan kun ne tuntuvat jatkuvan ikuisesti. On pakko sanoa, että Toroidh vaatii vielä huomattavan paljon hiomista ja että Nordvargr olisi oikeastaan mieluummin voinut jatkaa vaikka Folkstormin parissa.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot