Thorofon - This Summer Suicide

Retro tuntuu olevan päivän sana myös industrial-piireissä. Folkstorm taisi vähän aloittaa trendiä jo aikanaan yrittäessään tehdä SPK:n jalanjäljissä materiaalia. Myös Sanctumin uusi levy liikkuu 80-luvun alun hengessä, mutta tyylin kiistaton mestari on kuitenkin saksalainen Haus Arafna. Nyt myös voimaelektroniikkayhtye Thorofon tuntuu ottaneen retrohengen sydämiinsä.

 

Artisti: Thorofon
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: L.White Records
Julkaisuvuosi: 2003
Painos: 500 kpl.
Kokonaiskesto: 50:02
Kappaleita: 11

This Summer Suicide on livetaltionti, mutta sitä ei kyllä levyltä huomaa ennenkuin ihan lopussa, missä yleisön suosionosoitukset on miksattu mukaan. Levy lähtee alkuun hieman verkaisesti käyntiin mutta jo toisella Higher Appointment-kappaleella alkavat sähköiset rytmit tykyttää. Kokeellisen innon mukanaan tuomaa vaihtelua löytyy, silti johdonmukaisen linjamaisesti: Genetic Shredding:illä soivat minimalistiset piipitykset ja rauhalliset puhevokaalit, sitä seuraava Antisavak taas on lähinnä voimaelektroniikkaa ja Our Day! on enemmän New Orderin tai jopa Kraftwerkin suuntaan oleva syntikkahitti. Hyvät rumpukonerytmit soivat kuitenkin läpi levyn ja analogiset elektrorytmit, syntikat ja huudot sekä tahallisen värisevät ja epätarkat soundit tekevät tästä aika Haus Arafnan henkisen tekeleen. Erityisiksi hiteiksi tarttuvat mieleen juuri Our Day! sekä levyn päättävä väkivaltainen rytistys Riotdictator.

Haus Arafnan tavoin Thorofon onnistuu hienosti yhdistämään uutta ja vanhaa saadakseen aikaan jotain todella tuoretta ja virkistävää tämän päivän tunkkaiseen ennalta-arvattavuuteen ja vaikka tämä ei ihan Arafnan nerokkuuteen ylläkään, on tämä silti parhaita tänä vuonna hankkimiani levyjä. Voimaelektroniikasta popimpaa, silti kaukana EBM:stä tai syntikkapopista. Tyylikäs levy josta ei kannata jäädä paitsi.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot