Temple of Tiermes - Psychotropic Substances

Pitkästä aikaa tuotos, joka on julkaistu vain ja ainoastaan vinyyli-LP:nä. Kotimainen Temple of Tiermes on erikoistunut enemmän tai vähemmän pääkopan sisäisien maailmojen tutkiskeluun ja tämä heijastuu laajalti myös heidän musiikistaan. Tyyliksi on valittu, tai ehkäpä oikeammin olisi sanoa muotoutunut, ambientin ja voimaelektroniikan välimaastoon sijoittuva maalailu.

 

Artisti: Temple of Tiermes
Formaatti: LP
Levy-yhtiö: Kaos Kontrol
Julkaisuvuosi: 2000
Kappaleita: 3
Painos: 210 kpl.

Levyltä löytyy vain 3 kappaletta, mutta kokonaispituus on silti kolmen vartin luokkaa. A-puolen täyttää yksinään biisi Cauac, joka tarjoilee varsin kylmiä ja kolkkoja äänimaisemia eikä juurikaan väläyttele auringonvaloa kuulijalleen. Levyn mukana tuleva infovihko sisältää tunnelmaan sopivia mustavalkoisia (taide)valokuvia. Kääntöpuolen aloittava 12-minuuttinen Lamat jatkaa siitä mihin lyhyt hengähdystauko puolenvaihdon aikana loppui eli lisää ahdistuneita tunnelmia painostavasti etenevällä tahdilla. Kiireet on unohdettava tätä levyä kuunnellessa tai kyllästyminen iskee jo alkuvaiheissa. Ei joka mielentilan levy vaan "musiikkia" pimenevien iltojen seuraksi. Levyn päättävä Ahau Kines (mistä nuo nimet on oikein revitty…?) on omaa eniten psykedeelisiä vaikutteita ja on samalla pirtein kappale, mikäli moinen ilmaus on edes tässä tapauksessa mahdollinen.

Psychotropic substances ei siis pyri piristämään kuuntelijaa iloisten sävelkulkujen kera, vaan päinvastoin vaikutus saattaakin olla aivan toisenlainen. Levyä on sitten painettu rajoitettu määrä (210 kpl) ja on nykyisin jo loppuunmyyty.

Kimmo Niukko

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot