Tarmvred - Subfusc

Göteborgilainen Tarmvred (ruotsiksi "suoliväännös") tuottaa vähän erilaista industriaalia kuin mitä Ruotsinmaalta ollaan totuttu kuulemaan. Tässä ei kuulla perinteisen hidasta ja pahaenteistä murinaa vaan energistä ja rytmistä jytkettä.

 

Artisti: Tarmvred
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Ad Noiseam
Julkaisuvuosi: 2001
Soittoaika: 73:17
Kappaleita: 7

Levy alkaa aaltoilevalla sirinällä, kunnes hetken päästä päälle tulee vahvasti sähkökitarariffiä muistuttava rytmikäs ääni. Ennenkuin huomaakaan, höysteeksi kehittyy piipitystä, jyskyttäviä rumpurytmejä ja muita tanssimusiikin elementtejä. Ensimmäinen kappale käy erilaisten vaiheiden läpi kunnes lopussa jymäytetään vielä Commodore 64-tyyppisellä "tietokonepelimusiikilla". Toistaiseksi Tarmvred on onnistunut yllättämään jo kerran jos toisenkin. Loppulevy jatkaa aloitusraidan viitoittamaa tietä: jotain rave-musiikin ja meluisan industriaalin välimaastossa liikkuvaa rytmistelyä, joka muistuttaa paljon tunnetumpaa saksalaista Winterkälteä, josta Tarmvred kuitenkin selkeästi erottuu jokseenkin kevyemmällä tyylillään sekä erikoisilla elementeillä kuten avaruusäänillä tai tietokonepeliefekteillä.

Meininki on aluksi todella mukaansatempaavaa, mutta 70 minuuttia kestävä levyllinen lähes tauotonta nopeatempoista jumputusta käy vähän ajan päästä puuduttavaksi. Hiljaisemmat alku- ja loppusoitot tuovat hieman helpotusta, mutta ovat varsin lyhyitä hengitystaukoja parhaimmillaan yli kymmenminuuttisissa kappaleissa. Jos hiljaisempia hetkiä olisi enemmän, levy toimisi hienona kokonaisuutena - nyt se toimii parhaiten yksittäisinä kappaleina. Diskomusaksi Tarmvredin pitäisi kuitenkin kelvata erinomaisesti. Ei muuta kuin suolet solmuun ja tanssaamaan!

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot