Subterranean Source - Vivid Circles

Tässä uuden italialaisen dark ambient-artistin esikoislevy, joka on myös amerikkalaisen Release/Relapsen sivussa toimivan Desolation House-merkin ensimmäinen julkaisu, varsin näteissä pahvikansissa voinen lisätä.

 

Artisti: Subterranean Source
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Desolation House
Julkaisuvuosi: 2002
Painos: 1000 kpl.
Kokonaiskesto: 52:47
Kappaleita: 6

Levy alkaa todella lupaavasti kappaleella Growing jossa on hyvin konkreettinen, lähes käsinkosketeltava äänimaailma, ujeltavaa tuulta sekä natinaa ja kopinaa joka luo todella "aidon" ja läheisen tunnelman. Tällaista materiaalia dark ambientin kentällä kaivataan. Lupaava aloitus on kuitenkin nimenomaan sitä; heti toisesta kappaleesta Subliminal Ghosts alkaen Vivid Circles on sitä samaa maanalaista humisevaa droneilua mitä lukemattomat muutkin alan artistit tekevät. Oikein hyvin se on tehty (auttamassa on ollut tunnetummassa Amonissa vaikuttava Andrea Marutti) ja ääni on varsin massiivinen, mutta ei mitenkään erottuva. Paikoittain tunnelma saa kaivattua maustetta ja konkreettisempaa tuntua kenttänauhoituksista, mutta ne jäävät vain pieniksi yksityiskohdiksi. Viimeinen kappale Ancient Echoes on etnorumpuineen enemmän Sephirothin jalanjäljillä kuin levyn valtaosan vievä maanalainen humina.

Subterranean Source osoittaa osaavansa hyvin sen minkä lukuisat muutkin tänä päivänä. Niinpä määräisinkin hänelle annoksen vanhaa Lustmordia (niitä levyjä jotka on äänitetty ihan oikeasti luolissa) ja toivon että ensi levyllä kuulen jotain tuntuvampaa.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot