Subinterior - Obstacles

Italialainen Subinterior ei ole tuttu nimi entuudestaan, ja usein "italialainen dark ambient" ei ole ainakaan omaperäisyyden tae. Maasta kun tuntuu tulevan röykkiöittäin "synkkää maanaltaista ambientia" tekeviä projekteja.

 

Artisti: Subinterior
Formaatti: CD-R
Levy-yhti÷: Deserted Factory
Julkaisuvuosi: 2004

Painos: 100 kpl.
Kesto: 39:24
Kappaleita: 3

Obstacles on kieltämättä juuri sitä itseään - italialaista dark ambientia, siis. Synkkiä maanalaisia droneja ja kolinoita. Massiivista luolamaista kaikua. Meno on kuitenkin sen riittävän progressiivista ja vähäeleistä, ja äänimaailma riittävän tilava, että levy on loppupeleissä oikein miellyttävää ja tyylikästä kuunneltavaa. Loppupuolisko tarjoaa jopa positiivisia yllätyksiä; Asynchronism tunkee agressiivisesti kolistellen päälle ja Circulation:issa kohisevat puhepätkät aaltoilevat edestakaisin, mutta nämä eivät vielä riitä tuomaan levylle sen suurempaa omaperäisyyttä.

Varsin taitavaa ja ihan tyylikästä dark ambientia mutta ei mitään uutta tai ihmeellistä.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Italian Subinterior is not a familiar name to me, and often "Italian dark ambient" is not a guarantee of originality. The country seems to generate countless projects making the same faceless "subterranean" dark ambient.

And it cannot be denied that this is precisely what Obstacles is - Italian dark ambient with dark subterranean drones and sounds reverbating in cavelike echoes. However it is well-made, the sound world is progressive and minimalistic enough to be pleasant and stylish to listen to. Especially the latter half provides some positive surprises; Anachronism comes on quite aggressively and Circulation has interesting use of floating speech samples. However, these are not enough to create any substantial originality to the album.

Well-made and quite stylish dark ambient, but nothing new or special.

John Björkman