Soul Whirling Somewhere - Everyone Will Eventually Leave You

Soul Whirling Somewhere seikkailee oudolla maaperällä tavanomaisen aikuisrockin, neofolkin ja gootti-tunnelmamusiikin välimaastossa. Michael Plasterin musiikki on melodista, yhden kitaran ja syntetisaattoritaustojen varassa toimivaa, ja vahvasti mielentiloja välittävää.

 

Artisti: Soul Whirling Somewhere
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Projekt
Julkaisuvuosi: 1995
Kokonaiskesto: 60:20
Kappaleita: 12

Surumielinen, mutta ei silti synkkä laulu menee nuotin mukaan, vaikka Plasterin ääntä ei voikaan pitää täysin puhtaana. Tekstien teemoista ja sanavalinnoista johtuen sen lähin vastine olisi Nine Inch Nails soittamassa kuvitteellista unplugged-keikkaa. Instrumentaalikappaleita on myös paljon, ja ne tuovat kokonaisuuteen tarvittavaa vaihtelua. Yksikään levyn raidoista ei nouse muita enempää esille, eikä upean Swim:in kaltaisia tärppejä tältä levyltä löydy. Silti huomaan pitäväni siitä varsin paljon.

Kansia myöten todella huoliteltu kokonaisuus on oikein hyvä esimerkki Projektin julkaisuista tyypillisimmillään. Huolellisesti tehtyä tunnelmointitavaraa, joka ei kuitenkaan profiloidu lopulta mihinkään suuntaan. Kaunista? Kyllä. Tasokasta? Ehdottomasti. Mieleenpainuvaa? Ei todellakaan.

Parhaimmillaan luultavasti juuri silloin kun kaipaatte taustamusiikkia kuhertelulle, mutta ette vielä tiedä mitä uusi tyttöystävänne kuuntelee.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot