Somnivore - Clergy of Oneiros

Kotimaan Somnivore on tehnyt persoonallisen ja lupaavan ensivaikutelman jo esikois CD-R:llään 1818-1991 ja vakuuttanut vielä enemmän yhdessä H.Kivelän kanssa tehdyllä Maelström-albumilla. Omat odotukseni ovat siis korkealla tämän Somnivoren ensimmäisen oman CD-albumin kohdalla.

 

Artisti: Somnivore
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: Anima Arctica
Julkaisuvuosi: 200
7
Kesto: 45:54

Kappaleita: 6

Clergy of Oneiroksen avaava raita on nimeltään Somnivore ja onnistuu oikein kauniisti tulemaan odotuksiani vastaan. 10-minuuttinen kappale on soundiltaan todella rikas ja lämmin. Yksinkertaisen kauniit syntikkamelodiat yhdistettynä sekä orgaanisiin että elektronisiin kerroksiin omaa samaa viehätystä kuin seesteisempi Bad Sector. Seuraavilla kappaleilla äänipaletti on hieman erilainen. Vaimeita looppeja, kohinakerroksia, jostain kaukaa (menneisyydestä?) kaikuvia orkesterimusiikin ja keskustelun pätkiä. Vaimean utuinen yleistunnelma näillä kappaleilla on todella lähellä ruotsalaista Beyond Sensory Experienceä, mutta omasta mielestäni Somnivoren toteutus on jotenkin elävämmän ja mielenkiintoisemman tuntuista kuin usein liian jämähtäneen oloinen BSE. Toiseksi viimeisenä soiva Allerleirauh on taas raskaampi, kolkompi ja suorempi rytmisen kolistelun ja kaikuvan laulun luoma kokonaisuus. Viimeisenä soi jo 1818-1991:llä kuultu hieno Ie.Aie.Yö joka taas piipityksineen menee lähemmäs Bad Sector-osastoa.

Clergy of Oneiros osoittaa Somnivoren olevan artisti joka osaa luoda rikkaan monipuolista ja vahvan elävää sekä tunnelmallista soundia joka ei istu valmiisiin lokeroihin. Omintakeinen ja myös miellyttävän orgaanisen ja rosoisen kuuloinen levy.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot