Sleep Chamber - Sirkle Zero

Etno-esoteerisen (!) kokeellisen musiikin uranuurtajien todennäköisesti hienoin albumi. Eteeristä huminaa, hypnoottisia rumpu- ja torvikuvioita ja pientä rytmistä kilinää. Sitten yksi vaeltava torvikuvio, huutoa ja julistavaa miesääntä vuorotellen ja limittäin. Kuin ilkeämpi (ennakko)painos Aghastista.

 

Artisti: Sleep Chamber
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Inner-X-Musick, Musica Maxima Magnetica
Julkaisuvuosi: 1990
Kokonaiskesto: 52:51
Kappaleita: 12

Ja sen jälkeen peltistä rytmiä, hieman sähkökitaraa, ja lisää torvia. Linjaa ei suoranaisesti ole, ja juuri se toimiikin levyn linjana. Mallinäyte siitä, miten sijoitella erillaiset kokeilut toimivasti toistensa ympärille, ja samalla osoitus siitä suuresta variaatiosta, joka voidaan saada aikaiseksi samoista palasista.

Erityisesti mieleen jäävät levyn avaava Isis ja ahdistavasti huokaillen puhuttu Dream ov Life. Myös särisevämpi osasto toimii moitteettomasti, kuten vaikkapa kiehtova Red Triangle/Black Diamond osoittaa. Kaikki kappaleet eivät luonnollisestikaan voi olla aivan samaa tasoa, mutta todella heikkoja esityksiä ei ole lainkaan, ja yleisen tason alapuolellekin jääviä vain pari. Pientä monotonisuutta saattaa välillä myös esiintyä, mutta ei haitallisessa määrin.

Jos CMI-tuotantoa kuunnellessani ihastuitte esimerkiksi LEAK:in Old Teahouse:en, tämä on teille pakko-ostos. Suosittelen lämmöllä myös muille, piditte sitten etnoambientista tai noisesta, sillä molempia, ja paljon niiden väliltä, mahtuu tälle suurenmoiselle kiekolle.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot