Sine Nomine - Birds of Hereafter

Sine Nominen Turun keikalle julkaistu CD-R sinkku Birds of hereafter on varsin suoraa tyylillistä jatkoa Some Place Elsellä julkaistulle Amenia Amanitas-kokopitkälle.

Artisti: Sine Nomine
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: Gemina Stella
Julkaisuvuosi: 2004
Kokonaiskesto: 14:27
Kappaleita: 3

Äänen laadussa ja tilavuudessa on tapahtunut selvää kehitystä, minkä huomaa jo kappaleen The Beast alusta, jossa kevyet ambient-melodiat ja tunnelmallisesti leijuvat ihmisäänet sekoittuvat kevyihin rytmeihin. Kappaletta myöhemmin vallitseva rumpukomppi häiritsee hieman juuri sen takia että se peittää kaiken liian voimakkaasti alleen. Lyhyessä Birds of hereafter:issa orgaanisesti naksuvat rytmit luovat mielenkiintoisen tilavan kokonaisuuden. Dunes from march puolestaan on lähinnä jo tuttua tyyliä: viileän hillittyjä nopeatempoisia rytmejä ja ulisevia ja tuulahtelevia pohjia.

Ihan kelpo julkaisu Sine Nominelta ja hieman Amenia Amanitasta tasaisempi: Birds of hereafterilla ei ole Tales from India:n kaltaisia floppeja mutta ei myöskään esim. Flight from the Leecher´s Stone-kappaleen tasolle yltäviä helmiä. Toisaalta pelkästään Sine Nominen omaperäisen tyylin säilyttäminen ja pieni hiominen tekevät tästä hankkimisen arvoisen. Miellyttävän kevyttä ja viileää kuunneltavaa.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot