Ships on Fire - The Sleeper Must Awaken


The Sleeper Must Awaken on täynnä sinällään hyvin tehtyä mutta varsin mitäänsanomatonta ambientia. Se on hyvin tasainen matto, jossa ei tapahdu juuri mitään. Sävy on sinällään lämmin, vaikkakin hiukan kliinisen oloinen, ja albumi on ihan mukavaa taustakuunneltavaa. Vaihtelua on, mutta varsin huomaamatonta, ja jos siihen ei keskity, se jää helposti kokonaan piiloon. Poikkeuksen tästä muodostaa muita kappaleita selvästi monipuolisempia teemoja käyttävä (silti minimalistinen) varsin mainio Glimpses of Silver.

Artisti: Ships on Fire
Formaatti: mp3
Levy-yhtiö: Protoplazma
Julkaisuvuosi: 2007
Kokonaiskesto: 40:31
Kappaleita: 5


Ships on Firen musiikki ei ole missään tapauksessa huonoa ambientia, mutta aivan suoralta kädeltä voi todeta, että esim. Moljebka Pvlse on julkaissut usean levyn verran hyvin samantyyppistä mutta valtavan paljon parempaa äänimaisemaa.
Toisaalta, ilmaislevynä tässä on kyllä hinta-laatusuhde todella kohdallaan. Siksi suosittelen ainakin katsastamaan tuon Glimpses of Silverin, jos minimalistinen maisema-ambient yhtään kolahtaa.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

The Sleeper Must Awaken is full of basically well made ambient that does not leave a strong impression. It is a very even layer where nothing much happens, Its tone is basically warm, though a bit clinical, and the album is quite nice as background music. There is some variance, but it's not obvious, and easily ignored if one doesn't concentrate on looking for it. An exception to this is Glimpses of Silver, a fine track that uses far more varied themes (though it, too, is still quite minimalist). The music of Ships on Fire is not at all bad ambient, but I can straight away say that for example Moljebka Pvlse has made several albums' worth of similar, yet far superior soundscapes.

On the other hand, as a free album, the price-to-quality level is quite high here. I therefore recommend at least a look at Glimpses of Silver, if you happen to like minimalist ambient at all.

Jiituomas