Shinjuku Thief - The Witch Haven

Kauan odotettu kolmas osa Australian kauhutunnelmien mestarin Shinjuku Thiefin noitatrilogiasta (ensimmäiset osat, The Witch Hammer ja The Witch Hunter, ilmestyivät 1993 ja 1995). Noitatrilogia käsittelee luonnollisesti kauhuromanttisia aiheita, missä ei ole mitään ennenkuulumatonta. Sen sijaan Shinjuku Thiefin toteutustapa on hyvinkin ainutlaatuinen.

 

Artisti: Shinjuku Thief
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Dorobo
Julkaisuvuosi: 2002
Kokonaiskesto: 48:08
Kappaleita: 16

Musiikki muistuttaa vahvasti klassista elokuvamusiikkia, mukana on paljon puhetta, luonnon ääniä ja muita ääniefektejä, jotka tuntuvat viittaavaan johonkin olemattomaan juoneen. Musiikin ideana onkin toimia nimenomaan soundtrackina kuulijan omalle, sisäiselle elokuvalle. Kappaleiden elokuvamaisuus herättää jatkuvasti voimakkaita mielikuvia kuulijassa, täten luoden kuulijan mielikuvitukseen yksilöllisen kauhuelokuvan, tai ainakin osia sellaisesta. Kuten aiemmissakin noitatrilogian levyissä viulut, kirkonkellot ja kaikenlaiset klassisen "goottisoittimet" ovat etualalla surrealististen äänitehtosteiden lisäksi. Äänenkäyttö on erittäin ammattimaista ja monesti levy saattaa saada uskomaan, että huoneessa on joku tai että joku ääni kuuluisi oman selän takaa tai ulkoa pihalta. Hiljaisen tunnelmalliset kappaleet tuovat hienosti esiin voimakkaan dramaattiset sävellykset ja saavat adrenaliinin virtaamaan paniikinomaisessa Father of Lies:issa sekä ihon kananlihalle The White Lady:n epätodellisten (tai ehkä liiankin todellisten?) aavemaisten huutojen kaikuessa. Silti myös hiljaiset kappaleet saattavat olla erittäin voimakastunnelmaisia, kuten kohtalonomaisen uhkaava The Spores of Death. Yllätyksenä tällä levyllä (entistä paremman äänenlaadun lisäksi) on esimerkiksi kappaleella A Tavern of Midwives oleva surrealistisen eloisa karnevaalimeininki, joka muun musiikin joukossa kuulostaa suorastaan häiriintyneen tai infernaalisen hilpeältä.

Shinjuku Thief pystyy mestarillisesti loihtimaan mitä vaihtelevimpia tunnelmia ja tiloja aina jäätävästä kauhusta karnevalistiseen kaaokseen. Hyviä tunnelmia arvostavalle kuulijalle en voi suositella Witch Havenia tarpeeksi. Tämä levy, kuten muutkin noitatrilogian levyt (uskaltaisin myös sanoa, että tämä on trilogian paras osa), on elämys jonka voi ymmärtää vain kokemalla itse.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot