Sektion B - Sleepers Wake Up

Saksasta kotoisin oleva Sektion B on melko puhdasoppinen voimaelektroniikkayhtye. Sleepers Wake Up on tämän melko nuoren bändin debyyttilevy ja se on ilmestynyt laadukkaista vinyylijulkaisuista tunnetun italialaisen Xn Recordingsin kautta.

 

Artisti: Sektion B
Formaatti: 7"
Levy-yhtiö: Xn Recordings
Julkaisuvuosi: 2002

Painos:
486 kpl.
Kappaleita: 2

Levyn nimibiisi, joka käynnistyy matalalla rohinalla ja sen päälle tulevalla arabinkielisellä puhesamplella, on tämän singlen ehdoton helmi. Varsinaisesti kappale pääsee käyntiin vasta puhesamplen jälkeen, kun etualalle iskeytyy erittäin sähköisen kuuloinen ja agressiivinen looppi, jossa on soundit kohdallaan. Kappaleen laulu puolestaan muodostuu usein toistuvasta kehotuksesta "Sleepers Wake Up!" ja se on genrelle ominaisesti vahvasti kaiutettua ja voimakkaan särkijän läpi kierrätettyä huutoa. Levyn toinen kappale NYC, The Judgement Day ei ole tunnelmaltaan aivan yhtä raivokas ja agressiivinen kuin edeltäjänsä. Kappalen runko muodostuu melko pehmeistä, bassovoittoisista iskuista ja taustalla olevasta saksankielisestä puhesamplesta. Näiden ohella kappaleen tekee kiinnostavaksi sen kaksi eri tyylistä laulua ja iskujen päällä kiertelevä analoginen melu. Molempien biisien ainoana vikana voi mielestäni pitää lyhyyttä, sillä vauhtiin päästyään levyn kummankin puolen olisi toivonut jatkuvan vielä hetken pidempään.

Sleepers Wake Up on kaiken kaikkiaan onnistunut osoitus siitä, miltä hyvin tehty voimaelekroniikka kuulostaa. Kun vielä kahden paksulle läpinäkyvälle vinyylille painetun biisin ohella levyn kannetkin ovat varsin onnistuneet, niin en näe mitään syytä, miksi tämä kannattaisi jättää ostamatta.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot