Sektion B - Only Time - Hate and Revenge

Only Time - Hate and Revenge -levyä voidaan kai pitää Sektion B:n ensimmäisenä kokopitkänä, vaikka yhtye onkin on ehtinyt julkaista aiemmin jo muutaman pienipainoksisen CD-R:n. Monet yhtyeen aiempaa materiaalia kuulleet ovatkin varmaan odottaneet tätä WTC-tornien tuhoutumista ja kasvonsa peittänyttä terroristia kuvaavalla kannella varustettua debyyttilevyä vesi kielellä.

 

Artisti: Sektion B
Formaatti: LP
Levy-yhtiö: Steinklang Records
Julkaisuvuosi: 2002

Painos:
500 kpl.
Kappaleita: 10

Levyn a-puoli eli Hate Part alkaa intron tuntuisella kappaleella, joka valmistaa kuulijaa levyn musiikillista ja sanoituksellista annille vastaanottavaiseksi. Pitkähkön aloituksen ja kahdesti toistuvan terrorismia ja sen vastaista kappailua käsittelevän puhesamplen jälkeen kappale huipentuu meluisampaan lopetukseen, jossa todetaan ainoastaan ajan tietävän vastauksen niihin moniin kysymyksiin ja ongelmiin, jotka meitä ihmisiä vaivaavat. Todelliset hitit tulevat vasta seuraavina. Breed Apart käynnistyy melko löysästi etenevällä loopilla, jonka päälle tulee hetken päästä väkevää laulua. Mutta vasta Die Geburt des Jahrtausends -kokoelmallakin ollut The World is on Fire ja erityisesti junttaavaan rytmiin ja taustalla kiertävään analogiseen rutinaan perustuva Leichenzähler ovat todellisia taidonnäytteitä. B-puoli eli Revenge Part jatkaa samaa linjaa, mutta kappaleiden taso tuntuu hieman heikommalta. Ei Time is Revenge - Time is Pain, Day by Day ja Es geht weiter kappaleissakaan sinänsä mitään vikaa ole, mutta itse jäin kaipaamaan pientä vaihtelua ja monipuolisuutta. Pitemmän päälle tällainen saman idean monistaminen voi kuulostaa hieman yksiulotteiselta. Toki b-puoleltakin voidaan nostaa esiin pari kappaletta ylitse muiden: koko levyn monipuolisin esitys Crimetime ja levyn päättävä Remember the Time ovat yhtyeen vahvinta materiaalia.

Pienistä kauneusvirheistään huolimatta Only Time - Hate and Revenge on yksi mielenkiintoisimmista voimaelektroniikkalevyistä mitä olen vähään aikaan kuullut, vaikka ripaus rohkeutta rikkoa genren rajoja olisi tehnyt tästä luultavasti vielä paremman.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot