Remoteband - Pinche Madre

Remoteband oli aikaisemmin nimeltään pelkkä Remote, ja teki rujompaa noisea, kunnes tyyli alkoi pehmetä niin paljon että nimi vaihdettiin Remotebandiksi. Ei sillä niin väliä, sillä Remote-kaudelta ei kuulemma ole äänitteitä olemassa, joten ei myöskään ole ihme että artisti lienee kokemuksestaan huolimatta useimmille tuntematon. RRR-tyylisiin kansiin pakattu Pinche Madre on Remotebandin ensimmäinen kokopitkä julkaisu ja se sisältää materiaalia pitkältä kaudelta.

Artisti: Remoteband
Formaatti: CD-R
Levy-yhtiö: Abgurd
Julkaisuvuosi: 2008
Kesto: 38:00
Kappaleita:6

Artistin noisetaustan huomaa selkeästi, vaikka tässä liikutaan äänimaisemallisemmissa merkeissä. Mukana on paljon metallin räminää ja muuta konkreettista äänimateriaalia, mutta kokonaiskuva on silti ambientmaisen seesteinen ja avara. Melodisia elementtejä luodaan mm. sähkökitaralla. Mieleen tulevat vahvasti Wilt, Bad Sector ja Raison D´êtren 2000-luvun tuotanto. Tyyli on kypsä ja yhtenäinen ja on heti selvää että kyseessä ei voi olla täysin kokematon tekijä. Samalla myös huomaa materiaalin olevan pitkälta aikajaksolta: alkupään raidat kärsivät jokseenkin liiasta staattisuudesta, ja jää kaipaamaan tavallaan yhtä vaihdetta lisää. Levyn loppua edetessä sävellystyön rikkaus kuitenkin paranee huomattavasti, nostaen koko kokonaisuuden korkeammalle tasolle. Vaikka äänimaailma on periaatteessa karkea, on tunnelma kuitenkin lämmin ja miellyttävä.

Remoteband oli minulle erittäin ilahduttava yllätys. Noiseambientia tehdään nykyään paljon mutta Remoteband nousee vahvasti keskitason yläpuolelle. Suosittelen lämpimästi jos tätä sattuu löytämään.

John Björkman


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Remoteband used to be called Remote, and was at that time more oriented towards harsher noise. Later on, the style softened somewhat and the monicer was changed to Remoteband. Not that it really matters to most of us, since, according to the accompanying letter, there are no recordings from the Remote-period. This also makes it quite obvious that Remoteband will be an unknown name for most, despite experience. Pinche Madre, packaded in an RRR-type sleeve, is Remoteband´s first fullength release and contains material from quite a long period.

The artist´s background in noise music are obvious, although this material is more "soundscapish". There is plenty of metallic screeches and rattles and other concrete sounds, but the main image stays open and serene. Even some melodic elements with, for instance, electric guitar, are introduced. This reminds me strongly of Wilt, Bad Sector and Raison D´être´s material from the 2000´s. The artist´s experience shines strongly in the maturity and coherence of the material. But also the accumulation of experience over the years can be discerned: early tracks on the record suffer somewhat from being too static - making me wish for an extra kick of some kind. Towards the end of the record the richness of the compositions improves considerably, enough to elevate the whole album to a higher level. The atmosphere is warm and pleasing, even if the palette used to create it is rough.

For me, Remoteband is a very pleasing surprise. Noisy ambient is made a little everywhere these days, but Remoteband definitely rises above the masses. I give this record my warmest recommendations, if you can get your hands on it.

John Björkman