Raison D´être - Lost Fragments

Lost Fragments on yhdistelmä kahdesta ruotsalaisen synkkyyden kärkinimen Raison D’Etren teoksesta. Ensimmäisellä levyllä on kuuden kappaleen mittainen konserttitaltiointi vuodelta 1996, sisältäen todella upeat versiot sellaisista helmistä kuin Reflecting in Shadows ja Ascent of the Blessed. Sitten kaksi upeaa uudelleenmiksausta (Katharsis ja Ascension de Profundis)

 

Artisti: Raison DŽêtre
Formaatti: 2CD
Levy-yhtiö: Cold Meat Industry
Julkaisuvuosi:
2002
Kokonaiskesto: 153:00
Kappaleita: 27

Sen jälkeen on kolmen kappaleen italialaisen taideperformanssin (1999) yhteydessä esitetyt tulkinnat, jotka tosin eivät eroa yhtä radikaalisti alkuperäisistä kuin levyn aloittavat kuusi. Viimeisenä on kaksi varhaista demoversiota Prospectus I -debyytille päätyneistä kappaleista. Toisena puoliskona on aiemmin Yantra Atmospheresin rajallisena painoksena (100x CD-R) julkaisema alkuperäinen Lost Fragments lisänään yksi kappale Conspectus-kasetilta. Yhtä lukuunottamatta sen kappaleet ovat kaikki Prospectus I:ltä pois karsiutuneita teoksia, joista vain Synopsis päätyi lopulta viralliselle levylle, ja sekin eri muodossa. Äänen laatu ei ole erityisen ihmeellinen, eivätkä ole itse kappaleetkaan muutamaa lukuunottamatta, mutta on hämmästyttävän hienoa kuulla miltä Raison D’Etre kuulostaa ilman sitä loppuun asti hiottua tyylittelyä joka hallitsee muita albumeita. Tasossa menetetty korvautuu tässä särmällä, ja muutaman osion poikkeuksellisella rajuudella (erityisesti Dissection I ja II) . Paketin kahta levyä vertailtaessa tämä puoli häviää selkeästi, mutta ansaitsee ehdottomasti olemassaolonsa.

Kokonaisuutena Lost Fragments on yksi ehdottomasti vuoden tärkeimmistä uudelleenjulkaisuista, ja sekä kuuluu jokaisen yhtyeestä vähänkään pitävän hyllyyn että on artistin levyistä paras hänen tuotantoonsa tutustumiseen.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot