Puissance - Genocidal

Tämä levy on saatu valmiiksi jo vuonna 2000, mutta LSD Organisation teki taannoin mystisen katoamistempun jättäen jälkeensä paljon kiukkuisia ihmisiä ja palasi kaikkien ihmetykseksi takaisin sceneen parin vuoden tauon jälkeen. Levy on nyt kuitenkin tilaajilla ja itse odotan uutta Puissance-tuotosta aina innolla vaikkakin tiedostaen orkesterin ailahtelevan tason.

 

Artisti: Puissance
Formaatti: 7"
Levy-yhtiö: LSD Organisation
Julkaisuvuosi: 2002
Painos: 300 kpl.
Kappaleita: 2

Kannattiko odotus? A-puolen Genocidal sisältää jo tutuksi tulleita syntetisaattorin "orchestral hittejä" kovaa ja korkealta. Biisi on muutenkin helposti tunnistettavaksi Puissancen käsialaksi. En sanoisi kohoavan bändin kärkikaartiin, mutta rima tuonne onkin omasta mielestäni aika korkealla. Mutta jos tämä lupaa mahdollisen tulevan levyn tasoa, menee tuo heti hankintaan ilmestyessään.

B-puolella oleva Biological Waste on tyystin erilainen kappale. Ei mitään industrialiin viittaavaa vaan ehta dark ambient -biisi. Kun päästää mielikuvituksen laukkaamaan, voi kuvitella biisin kuvailevan Suuren Tuhon jälkeisiä ruumisröykkiöitä. Varsinkin jos sattuu olemaan vähänkään perillä bändin ajatusmaailmasta. Tällä levyllä manifestin aiheeksi on vähän yllättäenkin valittu 'tämän päivän totuus' ja halveksunnan kohteeksi toimittajat ("journalists"). Pääteesi lyhyesti on, että kun kriittisesti arvioi ja tuomitsee, huomaa maailman ainoan todella mädännäisen aineksen tulevan (pääsääntöisesti valehtelevien) toimittajien keskuudesta, sillä jos he eivät sepittäisi totuutta, olisimme me ihmiset ajattelevia olentoja toisin kuin tänä päivänä on tilanne. Syvällisemmin levyä tarkastellessa herää kyllä kysymys miksi manifestin alla on kuva edellisen maailmansodan aikaisesta hautausmaasta ja miten se symbolisoi modernin markkinavetoisen talousyhteiskunnan valehtelevia toimittajia?

Varsin asiallinen levy ja toisistaan suuresti eroavat kappaleet tuovat mukavaa vaihtelua. Levy on muuten prässätty valkoiselle vinyylille ja mukana seuraa 2 pahvikorttia. Pelkästään keräilymielessäkin kelpo hankinta, sillä tätä on painettu vain 300 kappaletta.


Kimmo Niukko

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot