Psychonaut - Liber AL Vel Legis

Psychonaut on Valeforista parhaiten tunnettujen Michael Fordin ja Shanna Le Jeunen ambientprojekti. Tyylilajina on rituaalien tallentaminen levyille, ei "perinteinen" musiikki tai selkeä itsetarkoituksellinen kokeellisuus. Tekstiksi tälle yhtyeen kakkosalbumille on valittu Aleister Crowleyn Lain Kirja kokonaisuudessaan. Materiaali on nauhoitettu jo vuonna 1998, mutta sen julkaiseminen viivästyi copyright-teknisistä syistä yli kahdella vuodella.

 

Artisti: Psychonaut
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Athanor
Julkaisuvuosi: 2002
Kokonaiskesto: 74:45 min.
Kappaleita: 16

Lopputulos on erittäin tyyliin sopiva, mutta hyvin vaikeasti lähestyttävä. Perinteisen melodian puuttuminen hankaloittaa keskittymistä, ja ilman kuulokkeita on kaiullisista vokaaleista vaikeuksia saada tolkkua silloin kun liikutaan tutumpien tekstinkohtien ulkopuolella. Kappaleiden välillä on kuitenkin pieniä tyylillisiä eroja, joiden avulla liiallinen monotonisuus onnistutaan välttämään. Irrallisina kokonaisuudesta parhaiten toimivat muita minimalistisemmat The Hiding of Hadit ja A Greater Feast for Death sekä raskasta, etäisesti In Slaughter Nativesin mieleen tuovaa taustaa hyödyntävä Lust and Worship of the Snake.

Mielenkiintoinen, edukseen muista eroava luomus, jonka suurin ongelma on se että markkinoilla on jo sitä paljon parempia kokonaislevytyksiä marginaalikirjoista.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot