Operation Cleansweep - Deathcount

Harvakseen julkaisevan saksalaisen Operation Cleansweepin uusia levyjä voidaan kai pitää jonkin asteisina tapauksina. Kahden aiemman levynsä myötä paikkansa lunastaneen yhtyeen uusin tuotos on Deathcount -nimeä kantava neljän biisin single, jonka on Operation Cleansweepin kaksi aiempaa levyä julkaiseen Tesco Organisationin sijaan tuonut markkinoille suomalainen, nyttemmin myös turkulaistunut Kaos Kontrol.

 

Artisti: Operation Cleansweep
Formaatti: 7"
Levy-yhtiö: Kaos Kontrol
Julkaisuvuosi: 2003

Painos:
500 kpl.
Kappaleita: 2

Operation Cleansweep Receiving Center on ensimmäinen kappale ja samalla hieman yllättävä, koska sen taustalla on syntikoilla tehty sävelkulku, minkälaisia yhtyeen aiemmilla tuotoksilla ei ole juurikaan kuultu. Nimibiisi Deathcount, joka on kuuleman mukaan bändin ensimmäinen koskaan tekemä kappale, on enemmän yhtyeen aiemman tyylin mukaista materiaalia. Kappaleeseen tuntuu kiteytyvän aiemmilta Powerhungry ja JerUSAlem-levyiltä tuttu soundi, sillä Deathcount koostuu juuri sellaisesta analogisilla syntetisaattoreilla rakennetusta iskevästä taustasta ja muutamasta satunnaisesti toistuvasta voimakkaammasta iskusta, mikä on muodostunut Operation Cleansweepin tavaramerkiksi. Toisen puolen aloittaa singlen ehkäpä rauhallisin kappale Brighter Than God, jonka pääelementtinä on kaiuttimesta toiseen kiertävä matala ääni ja hyvin alas miksattu puhesample. Agressiivista huutoa sisältävä Novis Orbis Terrarium on jälleen sitä taattua Operation Cleansweepia, jonka vaikutteet löytyvät Genocide Organin ja Anenzephalian suunnalta.

Tiivistäen voidaan kai sanoa, että eroa aiempaan on ainakin edellisiltä julkaisuilta tuttujen puhesamplejen vähäisyys sekä hieman rosoisempi yleissoundi. Mutta tästä huolimatta eikä mitään suurempaa muutosta ole havaittavissa ja musiikin tunnistaa heti Operation Cleansweepiksi. Kaiken kaikkiaan erinomainen julkaisu ja hieno lisä niin bändin kuin levy-yhtiönkin katalogiin. Pflichtkauf!

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot