Nyrjä - Koi

Nyrjän ensimmäinen virallinen julkaisu Toiko-lafkalla jatkaa kalmaisissa tunnelmissa. Jo Nielu-demo (jonka Toiko sittemmin julkaisi) osoitti Nyrjän olevan alun alkaen erittäin lahjakas artisti.

Artisti: Nyrjä
Formaatti: CD-R
Levy-yhti÷: Toiko
Julkaisuvuosi: 200
6
Kesto: 52 min.

Kappaleita: 5

Koi on kauniin orgaanisella soundilla rakennettu tyylipuhdas death industrial-teos, joka on ennen kaikkea tunnelmapainotteinen. Siinä on samaa viehätystä kuin Lustmordin varhaisissa, karuissa levyissä, tai Wiltin parhaimmistossa. Karmivan todellista tunnelmaa, oikeita ääniä jotka tuovat noisen ja ambientin yhteen niin että molempien tyylilajien parhaat puolet korostuvat. Hyisiä droneja, likaista rahinaa ja särinää, kolkkoa kolinaa ja kuminaa. Ei tavanomaista syksyisen aution maiseman, vaan pikemminkin metsästä löytyneen puolimädän raadon estetiikkaa. Äänimaailman lisäksi myös levyn virtaus on erittäin orgaanisesti eteenpäin soljuva. Levyn avaa nimikkoraita kalmaisilla kelloilla. Uhritulet on 15-minuuttinen voimakkaasti tuulahteleva ja hyökyvä äänimaisema. Unihygienia alkaa pienemmillä ja sähköisemmillä äänillä ja puhkeaa puolessa välissä todella upeaan meluisuuteen. Kautta levyn meno pysyy jatkuvasti mielenkiintoisena ja laadukkaana.

Rumaa kauneutta parhaimmillaan ja musiikkia painajaisiin. Tästä voisi moni nykyajan dark ambient-artisti ottaa paljon oppia.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot