Nordvargr/Drakh - Cold Void of Nothing

Eräs – ja kaikkein onnistunein – MZ.412-yhtyeen miesten lukuisista sivuprojekteista. Huolellinen ja tyylikäs paketti musiikkia, joka liikkuu harmaalla alueella ambientin, industrialin ja puhtaan kokeellisuuden välimaastossa. Hiottua mielentilatavaraa, jossa palaset jollakin käsittämättömällä tavalla loksahtavat kohdalleen. Ahdistava, synkkä ja lohduton ovat lähimmät sitä kuvaavat sanat.

 

Artisti: Nordvargr/Drakh
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Fluttering Dragon
Julkaisuvuosi: 2001
Kokonaiskesto: 51:13
Kappaleita: 6

Levy jakautuu selvästi kahteen, kuitenkin toisiaan tyylillisesti muistuttavaan osaan. Ensimmäisen muodostavat kappaleet 1-5, toisen kuudentena oleva uusintaversio LP-muodossa julkaistusta Northern Dark Supremacy:sta. Alkupuolta hallitsevat vuorotellen kohinan seurassa oleva rituaalinen laulu ja sähkökitara, ja se tuo vahvasti mieleen Aghastin (jonka pesee tosin aivan 6-0). N.D.S. v2:ta puolestaan leimaavat dark ambient-tyyppiset äänimaisemat ja black metal-tyylinen örinä. En muista koskaan kuulleni teollisuusmusiikin piiriin laskettavaa levyä, jossa metallielementtejä olisi lainattu näin taitavasti.

Keskittymistä vaativa, mutta sen todella palkitseva kokemus. Upea kiekko, jonka ainoa heikkous on sen sisällön vaikea muillekuvailtavuus. Se on pakko kokea itse.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot