No Festival of Light - Enter to the Realm of Satan

NFOL:n debyyttilevy, ja ainoa tätä arvostelua kirjoittaessani vielä saatavilla oleva. Reilu tunti death industrialia, joka alkaa ohjetta Helvettiin juuri saapuneille toistavalla kappaleella ja loppuu samaan ohjeeseen. Naisäänen puheen takana rakennetaan hiljakseen droneilla kokonaisuutta, jota muu osa levystä sitten varioi.

 

Artisti: No Festival of Light
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Releasing Eskimo
Julkaisuvuosi: 1996
Kokonaiskesto: 61:37
Kappaleita: 9

Fredrik Bergstömin mieltymys rytmisoittimiin näkyy levyllä vahvana, vaikka kakkosraitaa lukuunottamatta soittimena ei manipuloimatonta rumpua olekaan. On kuin kuuntelisi koneellista rytmitaustaa jollekin rituaalille, jota ei tunne, mutta jonka korva ja mieli saattavat hetkittäin melkein tavoittaa. Levy on tavallaan tyylillinen siirtymävaihe artistin eri projektien välillä, muistuttaen ehkä enemmän P/D(B)-kauden tuotantoa kuin uudempaa NFOL:ia. Sen kappaleista helpoimmin avautuvat edellä mainittu 2 ja hitaammat, melkeimpä dark ambientin puolelle matkaavat 4.ja 5, joista jälkimäinen on tosin hieman turhankin pitkä.

Kokonaisuutena ylivoimaisesti toimivin NFOL:n levy, vaikka irtonaiset hitit ovatkin toisaalla. Jos ette ostaneet tätä viimeistäänkin Duskissa, niin nyt on kyllä syytä harmitella.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot