Negru Voda - From Liquid Steel to Frozen Metal

Ensi vaikutelma Negru Vodasta taitaa olla, että bändi on Peter Nystömin meluisampi ja hieman Megapteran varjoon jäänyt sivuprojekti. Cold Meat Industrylle tehty, avattavilla kansilla varustettu From Liquid Steel to Frozen Metal osoittaa näistä ennakkoluuloista molemmat vääräksi.

 

Artisti: Negru Voda
Formaatti: 7"
Levy-yhtiö: Cold Meat Industry
Julkaisuvuosi: 2002
Painos: 600 kpl.
Kappaleita: 2

Levyn a-puolen Under the Ice on ehdoton klassikko. Negru Vodan aiempi, meluisampi äänimaailma loistaa poissaolollaan ja tilalla on Megapteraa lähenevät soundit. Kappale alkaa nopealla ja tummalla rytmillä, joka soi melko pitkään yksinään, kunnes sen päälle tulevat voimakkaat ja metalliset iskut, jotka tuntuvat rikkovan vähintään yhden lasin joka lyönti. Biisissä on kaikki kohdallaan ja mielestäni sitä ei voi olla vertaamatta Megapteraan, oli se oikeutettua tai ei. B-puolen The Ghost at Leftwood Lake on Under the Icea rauhallisempi, mutta soundimaailma pysyy kuitenkin samana. Kappale tuo mieleeni Megapteran Deep Inside 12":n biisin Lurking Fear. Tunnelma on molemmissa suoraan kuin autiosta tehdashallista, jossa koneet jyskyttävät ilman ihmisiä.

Ihmettelen suuresti, jos tämä julkaisu ei nosta Peter Nyströmiä taas industrial-musiikin kirkkaimpaan valokeilaan, koska Negru Voda on onnistunut tekemään levyn, joka peittoaa monet uudemmat CMI-yhtyeet. Mielestäni From Liquid Steel to Frozen Metal kuuluu Cold Meat Industryn kataloogin onnistuneimpiin julkaisuihin.

Jaakko Penttinen

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot