The Musick Wreckers - Mission Massmedia


Pari vuotta sitten kulttiyhtye Thorofon pisti pillit pussiin, mutta julkisti pian sen jälkeen tekevänsä uuden tulemisen The Musick Wreckersinä. Ensimaistiaiset eivät kauheasti vakuuttaneet, mutta nyt vasta on tosi näytön paikka kun saamme ensimmäisen Musick Wreckers-kokopitkän.

 

Artisti: The Musick Wreckers
Formaatti: kuva-LP
Levy-yhti÷: La nouvelle alliance
Painos: 300 kpl.
Julkaisuvuosi: 200
8
Kappaleita: 11

Levy julkaistaan toistaiseksi vain kuvavinyylinä, joten ainakin entinen tiukka formaattiasenne pitää, mikä on mielestäni hieno asia. Myös aatteellinen ja visuaalinen sisältö seuraavat old-school industrial-malleja: musta-puna-valkoväritys ja orwellilainen mediakriittisyys (”Bullet kills fast – TV kills slow”).

Musiikillisesti aletaan myös päästä takaisin asiaan: introraidan jälkeen kappale Distorted Youth potkii tutun oloisesti rytmisillä loopeilla ja räyhäävillä vokaaleilla. Musiikki on kuitenkin mennyt syntikkavetoisempaan suuntaan ja sitä voisikin kuvailla jonkinmoiseksi syntikkapunkiksi, tai psykoottisen aggressiiviseksi Kraftwerkiksi.  Mukaan mahtuu myös kepeämpiä syntikkainstrumentaaleja kuten Zapping tai Commercial Break. Nimikkoraidan groovaavat rytmit taas tuovat mieleen sivuprojekti Dogpopin.

Mutta hyvät uutiset voidaan siis julkistaa: vaikka tyyliä on uusittu, perusasiat ovat kohdallaan Musick Wreckersin kanssa: pohjalta löytyy tuttu aggressiivis-vainoharhainen perusvire ja yleinen hyvä meininki.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot