Monstrare / Wilt - Graveflowers

Monstrare ja Wilt ovat molemmat arvostettavia, taiteellisesti tasokkaita artisteja, jotka osoittavat polkuja pikemminkin kuin seuraavat niitä, yhdistellen meluisia elementtejä ja dark ambientia. Angle Recordsin julkaisema splittilevy oli siksi pakkohankinta, etenkin kun levy on pakattu silmiä hiveleviin pahvikansiin.

 

Artisti: Monstrare / Wilt
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Angle Records
Julkaisuvuosi: 2004
Painos: 500 kpl.
Kokonaiskesto: 62:37
Kappaleita: 10

Monstraren kappaleet ovat äärimmäisen tyylikkäistä, tilavan kaikuvia ja kylmiä, joissa sähköiset sirinät elävät omaa elämäänsä. Kuulostaa kuin Monstraren takana oleva Cordell Klier olisi yhdistänyt nimikkoprojektinsa viileän ambientin ja click n cutin Monstraren dark ambientiin. Yhdistelmä on menestys: Monstrare asettaa kuulijan keskelle muovisia maanalaisia tunneleita joissa sähköiset värähtelyt ja impulssit risteilevät edestakaisin.

Wiltin konkreettisen kuuloiset maisemat luovat hienon vastakohdan Monstraren sähköisille, eritoten molempien huokuessa samanlaista kylmyyttä. Matalaa jylinää ja syvästi kaikuvia kolahteluja, yhdistettynä satunnaisiin säveliin. Tämä on jälleen tasapainoisempaa Wiltiä, kaukana As Giants Watch Over Us-albumin kaoottisuudesta. Samalla se asettuu artistin synkimpään ja aavemaisimpaan päähän. Wilt onkin sille linjalle lähtiessään parhaita tietämiäni niskakarvojen nostattajia.

Molemmat artistit ovat tällä levyllä aivan parhaimmillaan. Monstrare ja Wilt eivät ehkä lukeudu ambientin helpoimpaan päähän, mutta molemmista voi sanoa että he eivät ainoastaan luo omaperäistä musiikkia joka erottuu selkeästi dark ambientin kasvottomuudesta, vaan että he myös raivaavat omia polkujaan ja vievät genreä uusiin suuntiin - se on paljon se. Perehtyneemmille pakkohankinta.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot