Metaorganism - I:Baphomet

Metaorganism on erinomaista old school -tyyliin tehtyä synkkää ambientia. Se on kuin ottaisi orgaanisinta Ovroa ja yhdistäisi sen varhaisen, droneisimman Tangerine Dreamin kanssa. Siinä on hienoja, sykkiviä äänimattoja, selkeitä menneiden aikojen analogisen ambientin sävyjä, ja runsaasti muutoksia niiden päällä. Sinällään tulos on varsinkin kolmen ensimmäisen raidan ajan aivan nerokas - kuin keskeisten pioneeritöiden parhaiden puolien päivittämistä tähän aikaan. Mutta toisaalta, se ei oikeastaan tarjoa uutta, koska ne samaiset parhaat palaset on jo huolella taltioitu, keskeisine variaatioineen, 35 vuotta sitten.

Artisti: Metaorganism
Formaatti: CD-R / mp3
Levy-yhtiö: Some Place Else
Julkaisuvuosi: 2008
Kesto: 64:26
Kappaleita: 5

Silti, kuten jo totesin, tämä on todella tasokasta kamaa jos sen ottaa sellaisenaan., ja se soveltuu useisiin eri kuunteluolosuhteisiin. Tuotantojälki on kaunis ja tuo sävyt hienosti esiin. Jäin tosin kaipaamaan listaa instrumenteista - tällaisessa materiaalissa sillä olisi oma paikkansa, vaikka itse artistit halunnevatkin pysytellä nimettöminä (musiikki tosin on hetkittäin varsin paljon tiettyjen SPE:n nimien oloista...).

Laadukasta retro-ambientia, loistavalla hinta-laatu -suhteella. Jos old schoolista ja analogisista soundeista pitää, tässä on pakko-ostos.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Metaorganism makes excellent old school -style dark ambient. It's like a mixture of Ovro at her most organic and early Tangerine Dream at their most drone. It's got fine pulsating sound layers, obvious tones of the analog ambient of times gone by, and lots of changes on top of those. On one hand the result is, especially on the first three tracks, ingenious - like an update of the best parts of essential pioneer works to the style of today. On the other hand it does not provide anything new, because those same best parts were already well documented, as were their key variations, 35 years ago.

Nevertheless, as I already said, this is extremely good stuff if taken by itself, and it fits various listening circumstances. The production quality is beautiful and brings the best out of the tones. I was left wanting a list of instruments, though - in music like this, it would really be appropriate despite the apparent desire of the artist(s) to stay anonymous (though the music does sound at times a lot like the work of certain names associated with the label…)

High quality retro-ambient with a great price-quality ratio. If you're at all into old school and analog sounds, this is a must-have.

Jiituomas