Tor Lundvall - Empty City

New Yorkilainen Tor Lundvall on sekä taidemaalari että ambient-artisti, jonka musiikilliset työt ovat saaneet paljon kehua. Tämä pätee erityisesti tänä vuonna ilmestyneeseen Empty City-albumiin.

 

Artisti: Tor Lundvall
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: Strange Fortune
Julkaisuvuosi: 200
6
Painos: 955 kpl.
Kesto: 39:57

Kappaleita: 12

Synkkää ja raskasta hakevia voin suoraan kehoittaa hakeutumaan muualle, sillä Tor Lundvall tekee varsin kevyttä ja helppoa, jopa populaarin kuuloista ambientia. Kappaleet ovat erittäin melodiapohjaisia rakenteeltaan. Vaikka tyyli ei ole järin tumma, se ei myöskään ole valoisa tai lempeä, vain kevyt. Se kuvaa erittäin hyvin talvisen, öisen kaupungin tunnelmia. Helposti tulee myös sellainen tuntu että tämä voisi olla jonkun lyhyen animaatioelokuvan soundtrack. Soundi on helppoudessaan miellyttävä. Sitä leimaavat eritysesti lämpimät sähköurkupohjat ja kevyet rytmit. Monet levyn parhaista kappaleista kuten alkupään Running Late tai loppupään Open Window muistuttavat soundiltaan erittäin paljon Coilin Musick to Play in the Dark-levyistä, tosin vailla Coilin huuruista outoutta (itselleni tämä puute käy kiusaavaksi asti). Toiset kappaleet kuten leppoisan basson tahdittama Early Hours tai lempeillä laulunpätkillä maustettu levyn nimikkoraita menevät jo hieman turhan popiksi.

Empty City on erittäin siistiä, selkeää ja esitetyn oloista musiikkia. Siitä on orgaanisuus niin kaukana kuin suinkin mahdollista ja se on helppo, kevyt ja populaarin oloinen. Silti sen rennon leppeässä tunnelmassa on jotakin perverssin vetoavaa. Se on sellainen levy jonka voisi pistää päälle raskaan työpäivän jälkeen, laittaa tohvelit jalkaan ja kuunnella rentoutuen teekupposen kanssa.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot