Lights in a Fat City - Sound Column

Taltiointi yhtyeen keikalta San Franciscossa syksyllä 1991. Ykösalbumi Somewhere:n gospelmaiset huudot ja yllättävät rytminvaihdokset ovat kokonaan kadonneet, ja niiden sijaan tarjolla on reilu tunti soundscape-tyylistä etnoambientia. Stephen Kentin didgeridoo on luonnollisesti yhä hallitsevimpana soittimena, mutta se ei juurikaan sooloile, vaan toimii osana kappaleiden kokonaisuutta.

 

Artisti: Lights In A Fat City
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Extreme Records
Julkaisuvuosi: 1993
Kokonaiskesto: 62:54
Kappaleita: 4

Joitakin satunnaisia sampleja lukuunottamatta keikka on toteutettu normaalein austraalialaisin perinneinstrumentein, erityisesti syntetisaattorin loistaessa poissaolollaan. Hämmentävintä on kuitenkin etnoambientille niin tyypillisten rumpujen jääminen selvään sivuosaan, ne liittyvät nimittäin mukaan vasta kappaleiden lopulla, jos silloinkaan. Levyn selvästi parasta antia on sen päättävä Memory Ground, jossa yksinkertaisen didgeridoo-melodian ympärille ilmestyy hetkittäin muita soittimia, jotka sitten yksi tai kaksi kerrallaan vuorottelevat keskenään.

Erittäin hieno ja hienovarainen levy, mutta saattaa olla hitautensa ja tietyn tyylilajiin kuuluvan toistavuutensa takia varsin vaikea lähestyttävä kokemattomalle kuulijalle.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot