LEAK - The Old Teahouse

Ruotsalainen trio LEAK (Lustige Elektro Akustische Klänge) tekee aavantgardea huolellisesti viimeistellyin soundein. Vanhan Teehuoneen kokonaisuutta on hyvin vaikea kuvata, sillä sen äänimaisema voi vaihtua hetkessä tuulikelloista ja patarummusta luolassa kaiken alleen peittävään koneelliseen rätinään.

 

Artisti: LEAK
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Cold Meat Industry
Julkaisuvuosi: 2001
Kokonaiskesto: 55:50
Kappaleita: 9

Kappaleilla on selkeästi omat identiteettinsa: avausraidalla suurten tilojen kaiut; toisessa kappaleessa 70-lukulainen elektroakustinen kollaasisointi; kolmannessa hallitse surumielinen jousikuvio (tietenkin selvästi epäaito); neljännessä on poikkeuksellisen koherenttia ja rytmistä voimaelektroniikkaa, korvia vihlovaa sirinää ja kirkonkello; viides on kuin osa Moljebka Pvlsen Koan:ia; kuudes suhinaa, jonka keskeltä hyökkäävät vanhat "avaruuselokuvatehosteäänet".

Levyn ylivoimiasesti hienoin kappale, seitsemäs, on kuin Muslimgauzea parhaimmillaan. Virheetön rytmi, tyylipuhdas myyttisen Persian tunnelma, ja hitaasti useista ensin erilliseltä vaikuttavista elementeistä kohti loppua rakentuva melodia. Jo pelkästään tämä yksi raita tekee levystä hintansa arvoisen. Kahdeksas kappale on lähinnä hiottua drone-ambientia johon on lisäilty pieniä mutta hyvin hallitsevia melodianpätkiä (konellista selloa yms.) ja yhdeksäs kuin onnistunut sekoitus Jean-Michel Jarrea ja vanhaa Archon Satania.

Tyylikästä rajojen rikkomista, joka tosin saattaa vaatia kuulijaltaan jonkin verran totuttelua. Näin kokeellista musiikkia tehdään, kun se halutaan tehdä hyvin.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot