3a4ictka


Yhtä aikaa KMY:n Cultural Autopsy -tapahtuman kanssa järjestettiin Liettuan Vilnassa festivaali Nordic Audio Modern 2, jossa esiintyi Turun tavoin kovan industrialin kovia nimiä. Elleivät nämä tapahtumat olisi pakosta asettuneet samalle päivälle, olisi Turkuun ollut tulijoita Vilnasta asti, ja Vilnaan Turusta. Nordic Audio Modernin järjestäjä Autarkeia on kuitenkin festivaalin muistoksi julkaissut kokoelma-CD:n 3a4ictka, joka sisältää sekä livetaltiointeja festivaalilta että uusia raitoja siellä esiintyneiltä artisteilta.

 

Kokoelma
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: Autarkeia
Julkaisuvuosi: 200
6
Painos: 900 kpl.
Kesto: 65:39

Kappaleita: 10

Kiekolla on siis materiaalia yhtyeiltä Frozen Faces, Traur Zot, Con-Dom, Deutsch Nepal, Hazard, Janitor, Grey Wolves ja Wejdas. Tämän tyyppisille kokoelmille tyypillisesti "isoimpien" nimien (Deutsch Nepal, Con-Dom, Grey Wolves) ovat lähinnä keskinkertaisia, Deutsch Nepalin Neris of Tears on tyyliltään lähinnä surumielistä syntikkaneoklassista, ja vaikka se onkin ilmaisuvoimainen se jää kauas Deutsch Nepalin tyypillisestä loistokkuudesta. Con-Domin Michael on varsin tavanomainen vaimea Con-Dom äänimaisema, ja Grey Wolversilta on kokoelmalle otettu puuroinen livetaltiointi hitistä Religion. 3a4ictkalle mahtuu silti paljon helmiä, nämä tulevat eritoten Lina Baby Dollin ja Benny Nilsenin yhtyeiltä Hazard, Frozen Faces ja Janitor. Levyn avaava liveversio Frozen Facesin Dull Day Among the Sheeps:ista on todella rujon vahvaa voimaindustrialia Linan huudetuin vokaalein. Hazard tarjoaa upean kolkon ambientraidan Wrapped in Plastic (remix) ja Janitorin Curse of the Three Lipped Man on mahtavan rytmisesti tykyttävää melua. Levyn loppuun myös liettualainen Traur Zot pääsee tarjoamaan erittäin kauniin äänimaiseman Krazuu Lietuva Part 1.

3a4ictka tuskin jää mitenkään ikimuistoiseksi kokoelmaksi, mutta likaisten ja karkean soundisen vanhan koulukunnan industrialin ystävälle se on kyllä kannattava ostos.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot