Projekt 2003.2

Projektin "melkein ilmainen" kokoelma on myös "melkein turha". Se on sekalainen ja sekava valikoima keskenään hyvin erilaisia kappaleita ilman mitään keskeistä teemaa. Aloittamassa on yksi suurista suosikeistani populaari-industrialin saralla, Android Lust. Sinällään biisissä Stained (Video Edit) ei ole mitään vika, mutta se ei todellakaan edusta yhtyeen terävintä kärkeä.

 

Artisti: kokoelma
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Projekt
Julkaisuvuosi: 2003
Kokonaiskesto: 45:44
Kappaleita: 9

Perässä tuleva Audra on tylsää metallin suuntaan kallistuvaa goottia, jonka unohtaa heti sen kuultuaan. Voltaire:n vampyyri-kantri toimisi ehkä jopa ihan viihdyttävästi ellei the Coffinshakers tekisi samaa hommaa paljon paremmin. Epätasainen mutta aina itseltään kuulostava Black Tape For A Blue Girl on tällä kertaa aivan poikkeuksellisen pitkäveteinen. Unto Ashesin Alu Mari on vastaavasti tylsä yhdistelmä akustista kitaraa, italiankielistä epäpuhdasta laulua ja pientä taustakohinaa. Faith & Disease ei paranna linjaa lainkaan, musiikin kuulostaessa kehnolta koneella tehdyltä brittipopilta ja naislaulajan vokaalien mennessä eri tahtiin sen kanssa. Tasollinen hyppy muualta vieraileviin artisteihin on huimaava. Chandeenin (jonka mainostettava levy tosin on USA:ssa Projektin lisenssoima) A Dream Within A Dream on kaunis vaikkakaan ei ihmeellinen akustinen tunnelmapala perinteiseen malliin. Siinä kitara, Antje Schultzin ääni ja Poelta lainatut tekstit yhdistyvät hyväksi harmoniaksi. Levyn ehdoton helmi on silti kiistatta sen toinen laina, Arcanan jumalainen Innocent Child upealta Inner Pale Sun -albumilta. Levyn parasta antia minulle olikin se, että se osoittaa ongelmitta kuinka käsittämättömän paljon Arcanan kaltaiset yhtyeet ovat pohjois-amerikkalaista muka-tunnelmointia hienostuneempia. Kiekon päättää Steve Roachin varsin onnistunut Turn to Light, mutta myös sen riippana on tietoisuus siitä että artisti on aiemmin tehnyt paljon, paljon upeampia luomuksia.

Ei tätä ihan oikeasti kannata tilata, mutta jos tilaatte muutakin Projektilta voi se olla vaaditun yhden lisädollarin arvoinen.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot