Lichttaufe 2

Jo toisen kerran (v.2001) Leipzigin Wave Gotik Treffen-festivaalien yhteydessä Prophecy julkaisi neofolk-kokoelman nimeltä Lichttaufe. Koska ensimmäinen Lichttaufe oli erittäin tasokas ja informatiivinen kokoelma, päätin poimia festareilta kakkososan mukaan.

Kokoelma
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Prophecy / Goeart
Julkaisuvuosi: 2001
Kokonaiskesto: 56:12
Kappaleita: 10

Aina ei kuitenkaan voi onnistua, ja Lichttaufe 2 osoittautui kaikeksi muuksi kuin mitä edeltäjänsä oli. Ei niin tasokas, informaatio rajoittuu bändien ja kappaleiden nimiin ja itseasiassa neofolkkikin on vähän vähissä. Ensimmäinen artisti, ruotsalainen Leakh (ei tule sekoittaa toiseen ruotsalaisartisiin LEAKiin) soittaa jonkinlaista huutavaa huumerokkia, joka heti vie ajatukset kauas kansanmusiikista. Ainoat "kunnon" neofolk-artistit ovat unkarilainen Scivias, joka mielestäni edustaa kaikkea muuta kuin genren parasta puolta, mutta onnistuu tässä esittämään ihan kelvollisen kappaleen, Tanskan :Of the Wand and the Moon:, joka esittää pelkistetyn version Emptiness:emptiness:emptiness-albumin kappaleesta My Devotion Will Never Fade, Suomen Tenhi, jolta on kappale kaksi vuotta aiemmin ilmestyneeltä Kauan-albumilta sekä italian Camerata Mediolanense, jonka versio Lili Marleen:ista on myös vanhaa tavaraa, mutta luo ihan hyvän kohokohdan kokoelman puoliväliin.

Toinen helmi on ehdottomasti Coilin ambientmainen Are You Shivering? joka kyllä aiheuttaa väristyksiä ihan itsellään. Näiden lisäksi kokoelmalla on pari lähinnä akustista balladia bändeiltä Sorrow ja Backworld, 80-lukulaiselta popilta kuulostava In My Rosary, sekä vaikeasti kuvailtava, ja yhtä mitäänsanomaton Northgate. Kaiken kaikkiaan ei mitenkään hankkimisen arvoinen kokoelma.

John Björkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot