Incendium III

Loki-yhtiö on jo vuosikausia jakanut tilausten mukana ilmaisina bonuksina Incendium-sarjan näytelevyjä. Kolmannessa osassa jatketaan samalla tapaa: Albumille on pakattu 15 raitaa yhtiön ja sen sivulinjan Power and Steel tuoreemmasta tuotannosta. Osa on mukana kokonaisina, mutta pitemmistä on sisällytetty vain katkelmia. Ne on kuitenkin valittu ja rajattu hyvin fiksusti, niin että kukin sekä toimii näytteenä että sopii levyn kokonaistunnelmaan. Ja tuotantojälki on, Lokin tapaan, kaikuisaa ja erinomaisen puhdasta, vaikkain joskus aavistuksen turhankin kliinistä. Toisin kuin kahdella edellisellä Incendiumilla, tällä kertaa kokonaisuus myös todellakin soljuu kautta linjan.

Formaatti: CD
Levy-yhtiö: LOKI Foundation
Julkaisuvuosi: 2011
Kokonaiskesto: 76:12
Kappaleita: 15

Kyseessä on aivan poikkeuksellisen eheä paketti, sekä tyylillisesti että tasollisesti. Mukana on sekä hittejä (mm. Fjernlysin valtavan upea Silence ja Inaden lakkaamatta hämmästyttävä A Lefthanded Sign) että joidenkin mainostettavien albumien vähemmän yksilötasolla vahvoja mutta sitäkin paremmin hienoja kokonaisuuksiaan edustavia teoksia.

Incendium III on niin hyvä näytelevy, että jo pelkästään ajatus sen saamisesta kannustaa toivottavasti monia tilaamaan muutakin hyvää Lokilta. Se on promootiota parhaimmillaan.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Loki Foundation has for several years now been giving out Incendium-named free sample albums along with regular orders. On the third one, the style is the same: On it are 15 tracks from the rosters of Loki, and its side label Power and Steel, representing new contributions. Some are there in their entirety, and certain longer tracks are featured by excerpts. The excerpts, too, have been chosen and edited really well, so that all of them both fit the mood of the album as well as portray the artists nicely. Production quality is, in proper Loki tradition, echoing and extremely pure, occasionally even to a bit too clinical level.

Unlike on the preceding two Incendiums, the music flows really smoothly from one track to the next, throughout the whole album. It is a particularly consistent record, in both style and quality. Included are both hits (such as Fjernlys’ magnificent Silence and Inade’s consistently stunning A Lefthanded Sign) as well as some tracks which aren’t as great, individually, yet all the better give an idea about their creators’ musical styles.

Incendium III is so good a sampler, that the idea of getting it alone hopefully inspires people to buy stuff from Loki. promotional material at its best.

Jiituomas