From Across this Gray Land No. 3

Ylivoimaisesti paras Projekt-yhtiön näytelevyistä. Kolmentoista kappaleen verran näytteitä amerikkailaisen tunnelmamusiikin parhaimmistolta. Jopa firman yleensä hikommilta artisteilta on tällä kertaa onnistuttu valitsemaan mukaan tyyliin ja tasoon sopivat kappaleet. Levyn avaa Love Spirals Downward kahdella suhteelisen erilaisella kappaleella. Mediterranea on kitarapohjainen, ja Forgo taas selvästi rumpujen varaan rakennettu.

Kokoelma
Formaatti:
CD
Levy-yhtiö: Projekt
Julkaisuvuosi: 1992
Kokonaiskesto: 72:50
Kappaleita: 13

Molempia hallitsee kuitenkin venytetty (nais)laulu, joka tuntuu olevan monelle Projektin bändille, melkeimpä koko yhtiöllekin, tavaramerkkinä. Ääni on instrumenttina eikä sanoituksen välityksen välineenä. A-ha:n balladeja muistuttava Edenin Fallen Flowers on nätti mutta mitäänsanomaton, samoin hiukan omaperäisempi The Slow Bells. Thanatosin kappaleista toinen on tavanomaiseen tapaan köyhän miehen Death In Junea, toinen hämmästyttävän onnistunut ultrasynkkä cover-versio That's the Way (I Like It):sta. Lycia on yhtä ylidramaattinen kuin muulloinkin, tällä kertaa kuitenkin myönteisessä mielessä. Attritionilta on valittu surkean A Tricky Business-levyn ainoa hyvä kappale, musikaalipastissi A Girl Called Harmony.

Parhaimmistoon päästään vasta levyn lopulla. Soul Whirling Somewheren Swim on bändin ehdottomia helmiä, ja huomasin pitäväni myös Black Tape For A Blue Girlin rytmisestä Into the Garden:ista. Huippukohtana on silti live-versio Steve Roachin 11-minuuttisesta kappaleesta Three Reptiles Wait at the Opening to the Underworld. O Yuki Conjugate sekoittaa hypnoottiosesti keskenään rumpuja ja kitaraa kuin kokeellinen jazz viihdyttävimmillään. Viimeisenä on toinen pitkä teos, Vidna Obmanan pianovoittoinen awaken in floating colours - composition 5, erittäin kauniina lopetuksena pienistä virheistään huolimatta mainiolle levylle

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot