Battery Sentinel 2

Lähinnä amerikkalaiseen noiseen, experimentaliin ja erityisesti voimaelektroniikkaan keskittyvä tuplakokoelma. Taso- ja tyylihaitari on valtavan laaja, ääripäinään typerän naivistinen Baboon Torture Divisionin tekele I'm All Out of Gum ja Ah Cama-Sotzin mainio rytminen Sun of Sam.

Kokoelma
Formaatti:
2CD
Levy-yhtiö: Crunch Pod Media
Julkaisuvuosi: 2000.
Kokonaiskesto: 61:24 + 68:09
Kappaleita: 14 + 12

Tarjolla on myös muutamia esimerkkejä koneellisesta minimalismista, ikävä kyllä lähinnä sieltä tylsimmästä päästä. Suurimmasta yllätyksestä vastaa ruotsalainen Ovum, jonka kappaleista toinen osoittautuu rätinän sijaan aivan perinteiseksi ambientiksi, ei edes dark-sellaiseksi.

Viihdyttävintä levyissä on niiden looginen hyppiminen juuri edellä mainituista tyyleistä toisiin, niin että korvat eivät ehdi puutua, ja kuulija jaksaa havaita paremmin eroja näennäisesti samojen ilmaisutapojen välillä. Tuotannossa tai toteutuksessa ei ole moitteen sijaa. Valitettavasti itsetarkoituksellista kokeilua (mm. Cross Beam, Pain Station, Big Tex) on mukana aivan liikaa.. Sekin tosin välillä onnistuu tarjoamaan jos ei muuta niin ainakin kieroutunutta hupia (varsinkin DAC:n Digital Fucking-kappale sampleillaan Redneck Rampage-tietokonepelistä).

Kärkipään tavara kuitenkin oikeuttaa silti levyn hankinnan, sillä esim. Monstrum Sepsis, Cat, R4, Aural Blasphemy ja Free Death iskevät pöytään sellaista tavaraa, että ei vain voi valittaa. Jo yksin Sleeping With The Earthin upea BDN-pastissi Leverage tai Ovumin Emma Vaknar tekisivät tästä minulle pakko-ostoksen. Kaunis ja tyyliin sopiva ulkoasu vielä viimeistelee paketin, jota sanoisin erinomaiseksi ellei tarjolla olisi vielä parempia koosteita alalta, sellaisia kuin CMI:n Estheticks of Cruelty.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot