Alt.noise

Kohtuuhintainen mutta sitäkin tuhdimpi esittelypaketti noisesta ympäri maailmaa. Mukana on artisteja kolmelta mantereelta. Suurimman vaikutuksen tekevät (luonnollisesti) alan suuret japanilaiset pioneerit (Incapacitants, K2, Government Alpha), jotka kukin tarjoavat malliesimerkkejä omasta tuotannostaan.

Kokoelma
Formaatti:
CD
Levy-yhtiö: Switch records
Julkaisuvuosi: 1997
Kappaleita: 17

Poikkeuksena se tunnetuin nimi, Merzbow, jonka kappaleeksi on valittu hyvin epätyypillinen Morbid Angelfish, jossa on selvästi tarkoituiksella haettu metallimusiikin sointia noisen keinoin, ja todella loistavasti onnistuen.

Muiden artistien anti on selvästi japanilaista äänivallia kevyempää, mutta ei vähemmän taidolla tehtyä. Exist esittää hiljaista ja hitaasti rakentuvaa minimalistista kolinaa, Namanax aaltoilevaa ambientia, Huren, Orphx ja Infant Cycle rytmistä, jopa tanssittavaa elektroniikkaa, ja Deutsch Nepal (jonka nimi on järjestelmällisesti kirjoitettu levyllä väärin) jo varmasti kaikille tutuksi tullutta surinamaisemaansa (useilla levyillä nähty Tender Lover).

Jälleen kerran, kuten tällaisilla kokoelmilla on tapana, heikoimman korren vetävät ne artistit, jotka esittävät hapuilevia kokeiluja eivätkä yhtenäisesti toimivaa materiaalia (Tropism ja Walker, Gizz T.V. And The H). Muutamien esittäjien selvä "hälyä hälyn vuoksi" asenne myös häiritsee jopa kokenutta noisen kuuntelijaa hieman.

Pienistä puutteistaan huolimatta loistava ensiostos noiseen tutustumista suunnittelevalle. Jos mukana olisi vielä pari suurta nimeä (jäin kaipaamaan erityisesti Aubea ja Masonnaa), sanoisin tätä täydelliseksi. Nyt se on vain edustava - ja hieno.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot