Kshatriy - Slepok Soznaniya

Venäläisen Kshatriyn ensimmäinen "varsinainen" albumi muutamien kokoelmaraitojen ja omakustanteiden jälkeen lyö pöytään hämmästyttävän kovatasoista synkkää ambientia. Se on kuin hieman yksinkertaisempi versio Zoät-Aonista tai Shrinesta - yhtä monimutkainen ja kekseliäs, mutta ei yllä aivan samaan täydellisyyteen.

Artisti: Kshatriy
Formaatti:
cd
Levy-yhtiö: Zhelezobeton
Julkaisuvuosi: 2009
Painos: 500 kpl
Kesto: 62:09
Kappaleita: 9

Se yltää kuitenkin niin lähelle, että kyseessä on yksi vuoden ehdottomia ambient-kohokohtia. Slepok Soznaniya on kylmä olematta kliininen, painostava olematta kliseinen, ja rakentuu melodioissaan ja ääniaalloissaan todella kauniisti. Täydellisimmillään levy on loppupuolellaan, kappaleissa Space Travel ja Mother-Earth, mutta se on erittäin nautinnollinen kautta linjan.

Tässä on artisti jonka tuotantoon kannattaa hyvän ambientin ystävän ehdottomasti kiinnittää huomiota jatkossakin. Ja ostaa tämä levy heti, jos sen vielä jostakin löytää.

Jiituomas


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

This first "real" album - after compilation tracks and self-released works - by the Russian Kshatriy gives us amazingly high-quality dark ambient. It is like a slightly simpler version of the music of Zoät-Aon or Shrine - just as complex and clever, but just not quite as perfect. It comes close enough, though, that it is definitely one of the ambient highlights of the year. Slepok Soznaniya is cold without sounding clinical, oppressive without being clichéd, and builds up in sound waves and melodies very beautifully. The album is at its most perfect towards the end, on the tracks Space Travel and Mother-Earth, but all of its parts are really enjoyable.

Here is an artist that any fan of good ambient should keep an eye on in the future, too. In addition to buying this album at once, if they can still find it somewhere.

Jiituomas