Jarl - Out of Balance

IRM:in keskustelutilanteessa hiljaisemman puoliskon Erik "Korv" Jarlin sooloprojekti edustaa nykyistä trendiä kokeellisessa musiikissa: ensin ei bändistä kuulu mitään, sitten se julkaisee muutaman kuukauden välein ilman ennakkovaroitusta kolme loistavaa täyspitkää albumia. Out of Balance on niistä paras.

 

Artisti: Jarl
Formaatti: CD
Levy-yhtiö: Malignant
Julkaisuvuosi: 2003
Kokonaiskesto: 73:19
Kappaleita: 17

Jarl seikkailee jossakin niillä hämärillä rajamailla jotka asettuvat dark ambientin ja death industrialin välimaastoon. Out of Balance:n melodiat ja häly muodostavat kudelman joka ei tarjoa suuria yllätyksiä, mutta niiden sijaan erinomaisesti toteutettuna genrejen perinteisiä elementtejä. Koko kiekko on yksi massiivinen mielentila, aggressiivinen ja ahdistava sellainen, ja ottaa ongelmitta kuulijansa keskittyneen huomion. Lähinnä voisin kuvata sitä hälyisämpänä painoksena I.Coraxista, sillä molempien melodioissa ja tavassa rakentaa äänitilaa on jotakin hyvin samaa. Out of Balance on kappaleisiin jaosta hulimatta selvä kokonaisteos. Sen seassa on muutama hieman häiritsevä katko (erityisesti osa VI) mutta niissäkin on kyse lähinnä tyylin vaihtumisesta, ei tason laskusta. Osa osuuksista toisaalta toimii loistavasti myös itsenäisinä teoksina, erityisesti kaksi ensimmäistä osaa, VIII ja painostava hidas XI.
Vaikka Out of Balance ei sinällään luo mitään uutta, suosittelen sitä erittäin lämpimästi. Se on malliesimerkki tehokkaasta äänimaisemasta joka todella houkuttelee eläytymään kuuntelemiseensa.

Jiituomas

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot