Janitor - Qoumran 4-Ever

Lina Baby Dollin (Deutsch Nepal) ja Benny Nilsenin (Hazard) yhteisprojektin Janitorin tarina on edennyt jo kolmanteen kokopitkäänsä. Näiltä kahdelta veijarilta ei koskaan tiedä mitä odottaa, tai sitten tietää: ainakin epävireistä laulua, vangitsevia rytmejä jotka tasapainottelevat rajalla vaikean monotonisuuden ja popahtavat tanssittavuuden välillä, epämääräistä melua sekä kahden kokeneen muusikon tahallisen amatöörimäistä sekoilua. He kun eivät välitä, eikä tarvitsekaan.

 

Artisti: Janitor
Formaatti: CD
Levy-yhti÷: Tesco
Julkaisuvuosi: 2005

Kesto: 61:45

Kappaleita: 6

Qoumran 4-Ever sisältää aiempien levyjen tapaan varsin vaihtelevaa materiaalia. Levyn avaus- ja lopetusraidat Qoumran Inflight sekä Habelsbolet - Port Said ovat hyvin Deutsch Nepal-maista rytmitavaraa, eritoten Benevolence-kauden tyyliin. Levyn katkaisee kahtia 33-minuuttinen droneraita The Need for a Holy Spirit, jossa ei juurikaan muutosta tapahdu. Levyn ehdoton hitti on kuitenkin ehdottomasti yhtyeen "epävireisiin iskelmiin" lukeutuva tyylikkäällä elektrotaustalla säestetty Humanity, joka jää välittömästi päähän soimaan.

Näiltä kahdelta kaverukselta ei kovin paskaa materiaalia voi odottaa, mutta ei levystä myöskään mestariteokseksi ole. Hyvää vieroituslääkettä Deutsch Nepal-puutostiloihin se ainakin on.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot