Itto - Sound on an Empty Road

Itto on tuore artistivaljakko, jonka taa löytyvät nimet Ian Holloway ja Neil Rowling. Sound on an Empty Road on julkaistu pienellä walesilaisella Elvis Coffee Recordsilla.

 

Artisti: Itto
Formaatti: CD-R
Levy-yhti÷: Elvis Coffee Records
Julkaisuvuosi: 2006

Kesto: 38:47
Kappaleita: 1

Ensi alkuun tyhjän tien ääni lähtee käyntiin todella tyhjästi, pitkään kuuluu lähes pelkkää hiljaisuutta, kunnes pikkuhiljaa vaimeat dronet alkavat noista esille. On sekä vaimeaa kohinaa, vaimeaa korkeampaa ulinaa, kuin aavekuvia jossakin vaiheessa ohi menneestä liikenteestä, sekä pientä sähköistä sirinää. Äänimaailma ei ole suoranaisen harmonisen seesteinen, mutta ei myöskään kolkko tai painostava. Se on hyvin neutraali, samalla tavalla kuin öinen tyhjä maantie. Välillä joku voimakkaampi ääni kiitää hetkellisesti ohi kuin keskellä yötä ajava rekka. Loppua kohden mukaan tulee myös pientä kitaralla näppäilyä, joka kohta raukeaa kauniisti leijaileviin korkeampiin ääniin. Sound of an Empty Road ei sinällään ole erikoinen, mutta se on sen verran hyvin ja tyylipuhtaasti tehtyä dronea että se on löytynyt useinkin soittimestani pyörimästä. Hyvien äänimaisemien ystäville.

John Bj÷rkman

 


Takaisin - Kokoelmat - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - R - S - T - U - V - W - Demot

Itto is a fresh artist duo, consisting of Ian Holloway and Neil Rowling. Sound on an Empty Road is released on the small Welsh label Elvis Coffee Records.

To begin with the sound of the empty road is truly empty. For a long time there is almost no sound, until slowly, slowly subtle drones begin to flow into the nothingness. There is the faint hum from the distance, higher, almost wailing or whining layers, like ghost images of traffic that has passed, and a small electric whirr. The soundscape could not be described as directly serene or peaceful, but it is not eerie or oppressive either. It is very neutral (which is quite rare), pretty much like an empty highway in the middle of the night. At times a powerful sound makes a quick passing, like a truck speeding on in the darkness. Towards the end there is some plucked guitar music which gains a beautiful release into higher floating, almost gliding soundwaves. Sound of an Empty Road is not in any way spectacular, but it is made with such simple, undemanding beauty that I have found it spinning in my player quite often.

For friends of good soundscapes.

John Björkman